AfterDawn logo

PlayStation 5 Pro julkaistiin - 800 eurolla enemmän tehoa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Noin neljä vuotta sitten Sony julkisti PlayStation 5 -mallin. Alle vuosi sitten konsolista julkaistiin niin sanottu PS5 Slim -versio ja nyt malliston jatkeeksi julkaistiin Pro -versio.

PS5 Pron ennakkotilaukset alkavat 26.9.2024 ja saataville se tulee 7. marraskuuta alkaen.

Hintaa Pro-mallilla on melkoisesti, sillä se tulee saataville 799,99 eurolla. Nykyistä digitaalista versiota Slim-konsolia myydään tällä hetkellä 449 eurolla, mutta hinta on jo laskenut alle 400 euron tarjouksissa.

PS5 Pro tuo mukanaan lisätehoja. Koneessa on päivitetty grafiikkasuoritin. Siinä on 67% enemmän laskentayksikköjä kuin nykyisessä PS5-konsolissa ja 28% nopeampi muisti.

Sony lupaa PS5 Pron grafiikkasuorittimen mahdollistavan jopa 45 prosenttia nopeamman renderöinnin pelatessa.

Prossa on kehittyneempi säteenseuranta, joka tarjoaa dynaamisemman valon heijastuksen ja taittumisen. Säteitä lasketaan 2-3 kertaa nykyistä PS5-konsolia nopeammin. Mukana on myös tekoälyllä toimiva skaalausratkaisu terävämmän kuvan tuottamiseen.


Pelaaminen 60 FPS:llä on entistä tasaisempaan paremmilla grafiikoilla. 8K ja VRR ovat myös tuettu. Langattomasta netistä vastaa Wifi 7. Tallennustilaa on 2 teratavua.

PS5 Pro sisältää Game Boostin, joka tekee yli 8500 PS4- ja PS5-pelistä yhteensopivan uudella konsolilla. Monet pelit myös päivitetään suoraan tukemaan PS5 Pron kasvaneita tehoja.

PS5 Pro muistuttaa nykyistä PS5-konsolia. Esimerkiksi korkeus on sama. Pron kannet voi vaihtaa, kun ne tulevat saataville.

Prossa ei Blu-ray-asemaa ole, mutta sellaisen saa jälkeenpäin hankittua. 800 eurolla ei myöskään saa telinettä, jolla konsolin saa asetettua pystyy, vaan sekin täytyy erikseen hankkia.

Pelien yhteensopivuudesta

Konsolille ei tulla julkaisemaan pelejä, jotka toimisivat ainoastaan Playstation 5 Prolla.

Eli jatkossakin kaikki pelit ovat "PS5-pelejä", jotka toimivat sekä alkuperäisessä Playstation 5:ssa että uudessa Playstation 5 Prossa.

Aiemmat PS5-pelit toimivat siis suoraan PS5 Prollakin ja mikäli pelin tehnyt yhtiö ei tee peliin mitään muutoksia, se myös näyttää täsmälleen samalta PS5 Prolla kuin PS5:llakin.

Ainoastaan pelit, jotka on tehty niin, että ne toimivat PS5:lla, mutta toimivat PS5 Prolla paremmin (tai todennäköisemmin: näyttävät paremmilta) varsinaisesti hyötyvät uudesta konsolista.


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki