AfterDawn logo

Disneyn mukaan Disney+ -tilaajat eivät voi haastaa yhtiötä koskaan oikeuteen

AfterDawn AfterDawn

Jossain päin maailmaa poksautellaan juuri shampanjapulloja lakimiesten kesken. Nimittäin viihdeteollisuusjätti Disney on onnistunut leipomaan erittäin yllättävän koukun mukaan käyttöehtoihinsa.

Tarkalleen ottaen kysymys on Disney+ -suoratoistopalvelun käyttöehdoista Yhdysvalloissa.

Viime vuoden syksyllä amerikkalainen lääkäri, Kanokporn Tangsuan, kuoli Disneyn omistamassa, Floridassa sijaitsevassa Disney World -huvipuistossa. Menehtynyt lääkäri oli hyvin allerginen tietyille ruoka-aineille ja hän oli maininnut allergioistaan jokaisessa ravintolassa, jossa hän oli huvipuistossa käydessään ruokaillut.

Mutta yhdessä huvipuiston ravintolassa oli tästä huolimatta jätetty lääkärin ohjeet huomioimatta - ja hän valitettavasti menehtyi saamiinsa allergisiin oireisiin.

Traagisen tapauksen jälkeen Tangsuanin leski päätti haastaa Disneyn oikeuteen - kuten Amerikassa on tietysti tapanakin.

Mutta Disneyn asianajajat ovat keksineet erikoisen puolustusargumentin: vainajan leski on tilannut kuukauden ajan ilmaista Disney+ -suoratoistopalvelun kokeilujaksoa vuonna 2019. Tässä yhteydessä leski on hyväksynyt Disney+:n ja siten myös emoyhtiö Disneyn käyttöehdot.


Käyttöehdoissa hyväksytään kohta, jonka mukaan käyttöehdot hyväksynyt käyttäjä ei voi haastaa Disneytä oikeuteen, vaan kaikki mahdolliset valitukset täytyy hoitaa sovittelemalla oikeussalien ulkopuolella.

Disneyn lakimiesten mukaan käyttöehtojen hyväksyminen pätee edelleenkin, vaikka leski tilasi Disney+:aa vain kuukauden ajan, noin viisi vuotta sitten.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki