AfterDawn logo

Kuukausimaksullinen hiiri? Logitechin johtaja visioi

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Olemme kuluttajina vaivihkaa siirtyneet kuukausimaksullisten palveluiden kuluttajiksi viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana.

Monet asiat, jotka ovat joskus olleet kertaluontoisia ostoksia - kuten vaikkapa musiikki - ovat muuttuneet palveluiksi, joista maksamme kuukaudesta toiseen. Nykyisin myös iso osa tietokoneohjelmista on mahdollista hankkia vain ja ainoastaan tilausmallisena.

Mutta entäs fyysiset tuotteet...?

Lisälaitejätti Logitechin toimitusjohtaja Hanneke Faber on visioinut ajatusta Logitechin hiirestä, joka pohjautuisi kuukausimaksuun.

Faberin ajatus on niin kestävä ja korkealaatuinen hiiri, että se toimii ikuisesti. Vastapainona Logitech toimittaisi hiirelle ajurit ja ohjelmistopäivitykset koko sen elinkaaren ajan - eli ikuisesti.

Hiirtä ei voisi ostaa kertamaksulla, vaan se olisi tavallaan vuokrattu kuluttajalle. Toki samaa ajatusta noudatetaan yrityksissä jo nyt: hyvin harva yritys ostaa taseenseensa työntekijöidensä tietokoneet, vaan hankkii ne liisaamalla.


Toki Faber myös pyörittelee vastaavan, "ikuisesti" kestävän hiiren kertahintaakin The Vergen haastattelussa ja päätyy arvioimaan hiiren kertahinnaksi noin 200 dollaria (noin 185 euroa).

Logitechillä ei siis ole mitään suunnitelmaa tällaisen hiiren valmistuksesta, mutta keskustelu virisi kyseisessä podcastissa jossa pohdittiin tuotteiden elinkaaria.

Haastattelussa ei otettu kantaa hiirten fyysiseen hajoamiseen tai kulumiseen. Tilausmallinen ratkaisu voisi kenties kiinnostaakin kuluttajia, jos se sisältäisi myös kaikki mahdolliset korjauskulut, kuten usein leasing-ratkaisut sisältävät.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki