AfterDawn logo

Nvidian markkinaosuus nousi jo 88 prosenttiin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Nvidian markkinaosuus erillisnäytönohjainten kategoriassa on noussut alkuvuonna jo huikean suureksi.

Yhtiön markkinaosuus sellaisissa näytönohjaimissa, joita ei ole integroitu suoraan tietokoneen emolevylle, nousi vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä 8 prosenttiyksikköä, kivuten jo 88 prosenttiin.

Nousu oli lähes kokonaisuudessaan napsaistu sen pääkilpailijalta, AMD:ltä, jonka markkinaosuus laski puolestaan 7 prosenttiyksikköä, tipahtaen 17 prosenttiin kokonaismarkkinasta.

Ja Intelin kohtalona oli päätyä Jon Peddie -tutkimuslaitoksen tilastossa pyöristysvirheeksi, sillä se yhden prosenttiyksikön kasvu Nvidian osuudessa tuli Intelin kustannuksella. Muutoksen seurauksena Intelin markkinaosuus laski nollaan prosenttiin kokonaismarkkinasta.


Nvidia on kiskonut eroa kilpailijoihinsa osittain tekoälyominaisuuksiensa ansiosta. Kuluttajatkin ovat kiinnostuneita testaamaan tekoälyratkaisuja paikallisesti, omalla tietokoneella pyöritettynä ja tekoälysovellusten tuki ja nopeus on Nvidian korteilla aivan ylivoimaisella tasolla kilpailijoihin nähden.

Kokonaismarkkinan koko kuitenkin laski vuoden 2023 viimeiseltä neljännekseltä 7,9 prosenttia. Jon Peddie kuitenkin ennustaa tekoälylaskennan kiskaisevan markkinan kasvuun myös tulevina kuukausina.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki