AfterDawn logo

Yle: Tämän takia Yle Areena vaatii kirjautumista

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yle on vastannut Tietosuojavaltuutetun toimiston avaamaan tutkintaan, jossa selvitetään Yle Areenan kirjautumispakkoa ja sen laillisuutta.

Yle siirsi mobiilisovelluksensa vaatimaan käyttäjätunnusta ja sisäänkirjautumista joulukuussa 2023 ja keväällä 2024 myös Yle Areenan TV-sovellukset alkoivat vaatimaan sisäänkirjautumista.

Ylen strategia- ja asiakkuusjohtaja Marit af Björkesten selittää päätöstä näin:

Muutoksen taustalla ovat digitaalisen toimintaympäristön ja mediankäytön muutos kohti henkilökohtaisia ja vuorovaikutteisia palveluja, joita käyttäjät odottavat myös Yleltä. Kirjautumisen kautta sisällöt löytävät yleisönsä entistä tehokkaammin ja osuvammin Ylen laajasta sisältötarjonnasta. Myös palveluiden saavutettavuus paranee. Yle Areenan sisältöjä voi edelleen käyttää myös ilman kirjautumista verkkoselaimilla.


Vastineessan Yle kertoo myös muutoksen mahdollistavan helpon sisällön toistamisen jatkamisen laitteelta toiselle vaihdettaessa. Myös saavutettavuus- ja kieliasetukset pysyvät Ylen mukaan näin paremmin käyttäjän asetuksissa valmiiksi asetettuina, kun tiedot ladataan käyttäjätilin tiedoista sisäänkirjautumisen kautta.

Ylen mukaan Yle Areena "...on toteutettu lakien, asetusten ja alan parhaiden käytäntöjen mukaan". Yle kertoo myös yhtiön keräävän käyttäjistään vain sisältöjen suosittelun kannalta välttämättömiä tietoja, eikä koskaan esimerkiksi henkilötunnuksia.

Yle haluaa painottaa vastauksessaan myös sitä, että Yle Areenaa voi edelleen käyttää kirjautumatta verkkoselaimen kautta. Ainoastaan sovellukset vaativat nykyisin sisäänkirjautumisen - ja vahvaa tunnistautumista vaaditaan ainoastaan ulkomailta Yle Areenaa katsottaessa.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki