AfterDawn logo

Yle Areenan sovellus vaatii nyt sisäänkirjautumisen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Yle Areenan sovellusversiot vaativat 12.12.2023 lähtien Ylen käyttäjätunnuksen käyttämistä ja sisäänkirjautumista.

Ylen mukaan taustalla on tarve räätälöidä käyttökokemus, etenkin sisällön suosittelujen osalta - ja tähän tarpeeseen sisäänkirjautuminen tarjoaa näppärän tavan.

Yle aikoo myös seurata käyttäjien profiilitietoja tunnusten kautta, eli "jos käyttäjäryhmä X katsoo ohjelmaa Y, mitä muuta he katsovat" -analysointia, mutta aiempaa tarkemmin ja luotettavammin.

Aivan vuorokauden vaihtuessa 12.12. ei sovellus omassa testissämme vielä kirjautumista vaatinut, mutta oletettavasti muutos astuu käyttöön vaiheittain 12.12.2023 alkaen. Yle painottaa itse sitä, että Areenan käyttö verkkoselaimessa onnistuu jatkossakin ilman käyttäjätunnusta ja sisäänkirjautumista.

Samalla kun Yle Areena alkaa vaatimaan käyttäjätunnusten käyttöä mobiilisovelluksissa, muuttuvat myös Areenan käyttöehdot. Käyttöehdoissa käyttäjä antaa Ylelle suostumuksen kerätä katselutietoja ja muodostaa niistä personoituja suosituksia. Personointia tehdään myös muiden käyttäjien katselutottumusten perusteella, eli omaa katseluhistoriaasikin käytetään siihen, millaista sisältöä muille Areenan käyttäjille suositellaan.

1 KOMMENTTI

eemeli8451/1

"– Somealustojen algoritmit optimoivat niiden liiketoimintamallin tavoitteita, eikä niitä siksi voi verrata julkisen palvelun lähtökohdista kehitettyihin vastuullisiin algoritmeihin, af Björkesten kertoo."

Saas nähdä mitä sieltä tulee. Yle Areena kun ei käsittääkseni ole sosiaalinen media eikä mielestäni ei-kaupallisella suoratoistopalvelulla pitäisi olla mitään syytä kehittää tällaisia algoritmeja. Esimerkiksi Netflix:n vastaavien algoritmien tarkoitus on saada katsoja katsomaan enemmän ja pysymään tilaajana. Muutoin kyllä ymmärrän kirjautumispakon esimerkiksi väärinkäytösten vuoksi. On hyvä että on ilmainen suoratoistopalvelu joka tarjoaa myös yleissivistävää sisältöä mutta mielestäni tähän suunnattuja verovaroja ei saisi tuhlata.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki