AfterDawn logo

Pian myös Yle Areenan tv-sovelluksissa ja Yle-sovelluksessa vaaditaan kirjautumista - Selainpohjaiset säilyvät ilman pakotusta

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Viime vuoden lopulla Yle alkoi vaatia käyttäjätunnuksen käyttämistä ja sisäänkirjautumista Yle Areenan sovelluksen osalta. Pian sama pakotus on luvassa muuallekin.

Yle kertoo, että Ylen digitaalisten palveluiden henkilökohtaisemman käyttökokemuksen rakentaminen jatkuu kevään 2024 aikana.

Tämä siis tarkoittaa, että Yle Areenan tv-sovelluksissa ja Yle-sovelluksessa edellytetään kirjautumista. Palveluihin kirjaudutaan Yle Tunnuksella.

Tarkkaa ajankohtaa pakotukselle ei mainita, mutta Ylen mukaan sovellus kertoo käyttäjälle, kun tältä edellytetään kirjautumista.

"Ylellä on paljon sisältöä, jota yleisö ei löydä. Julkisen palvelun yhtiönä meidän tehtävämme ei ole vain tuottaa sisältöä, mutta myös auttaa yleisöä löytämään heille merkityksellinen sisältö palveluistamme. Käyttäjän valintoihin perustuvan suosittelun avulla Yle voi tuoda tarjolle sisältöjä, joita ei välttämättä muuten löytäisi", sanoo Ylen strategia- ja asiakkuusjohtaja Marit af Björkesten.


Selainpohjaisia palveluita voi edelleen käyttää kirjautumatta eli esimerkiksi Yle Areenaa voi katsella ilman kirjautumista selaimen kautta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki