AfterDawn logo

Maailman nopein robotti-imuri, Vroomba

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Otetaan aivan tavallinen Roomba, se maailman tunnetuin robotti-imuri. Annetaan se sitten ihmisen käsiin jolla on liikaa aikaa ja teknistä osaamista.

Lopputuloksen syntyi maailman nopein robotti-imuri.

Tubettaja electrosync alkoi rakentamaan kymmenen vuotta vanhasta Roomba 600 -sarjan robotti-imurista pari vuotta sitten pykälän verran tehokkaampaa menijää.

Projektissa Roomban moottorit vaihdettiin mahdollisimman tehokkaisiin sähkömoottoreihin, akut vaihdettiin isompiin ja sisälle paketoitiin uutta elektroniikkaa sekä mm. radio-ohjattavista lainattuja osia.

Kaiken tämän jälkeen kasassa oli radio-ohjattava roboimuri, lempinimeltään Vroomba, joka hyväksyttiin viime viikolla Guinnessin ennätysten kirjaan. Guinnessin mittauksissa Vroomban huippunopeudeksi mitattiin 57 km/h.


Kriteereinä rakennusprojektilleen electrosync piti sitä, että lopputuloksen pitää näyttää Roombalta, siinä saa olla vain kaksi vetävää rengasta (kuten alkuperäisessäkin Roombassa), moottoreita saa olla yksi kumpaakin vetävää rengasta kohden ja kenties tärkeimpänä, sen pitää edelleen myös imuroida.

Ohessa video, jossa taustoitetaan projektin alkuvaiheita ja teknisiä valintoja:

Ja tähän päivitys, jossa jatketaan Vroomban kehittelyä siihen versioon, joka vei sen lopulta ennätysten kirjaan:

Valitettavasti Vroomba on tekijänsä mukaan hieman haastava sisätiloissa käytettäväksi. Tavallisten kotien siivoukseen tarkoitettuja malleja löytyy vaikkapa lukemalla AfterDawnin arvosteluista, jossa olemme arvostelleet vuosien mittaan lukuisan määrän roboimureita.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki