AfterDawn logo

Googlen tekoäly tarjoilee päättömiä ehdotuksia, mm. liimaa pizzaan

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Kuten aiemmin kerroimme Googlen kaikki hakutulokset tulevat olemaan jatkossa tekoälyn tiivistelmiä, jossa perinteiset linkkipohjaiset hakutuloset ovat vasta pitkällä hakutulossivun alareunassa.

Suomeen muutos tulee lähikuukausina, mutta Yhdysvalloissa Google on jo vääntänyt vivusta ja siirtänyt kaiken hakukoneliikenteen tekoälyn höystämäksi.

Samalla monet valtavien datamassojen päällä istuvat yhtiöt ovat solmineet sopimuksia tekoälyfirmojen kanssa sisältönsä luovutuksesta tekoälyjen koulutukseen. Yksi suurimmista diilin tehneistä yhtiöistä on Reddit, joka on samalla kuin sattumalta myös noussut kärkeen lähes kaikissa Googlen hakutuloksissa, etenkin englannksi haettaessa.

Mutta vaikka Redditin sisältö onkin pitkälti moderoitua, se ei tarkoita että kaikki Redditin alakanavat olisivat pelkkää raakaa faktaa sisältäviä tietolähteitä. Pitkälti päinvastoin.

Ja nyt tästä "riemusta" saavat nauttia amerikkalaiset Googlen käyttäjät, kun hakutuloksien sijaan Google tarjoileekin verkon tietolähteiden pohjalta yhdisteltyjä tekoälyvastauksia.


Tällä viikolla suorastaan viraaliksi on mennyt kuvakaappaus hakutuloksesta, jossa Googlelta kysyttiin miksi juusto ei pysy kunnolla pizzan päällä. Google vastasi yhtenä vinkkinä, että juustokastikkeeseen kannattaa lisätä 0,3 desilitraa liimaa tarttuvuuden parantamiseksi. Tekoäly kuitenkin muisti täsmentää, että liiman pitää olla myrkytöntä (non-toxic).

Post by @petergyang
View on Threads

Asiaa selvitelleet näppärät käyttäjät saivat selville, että erikoinen "resepti" tulee kieli poskessa Redditiin 11 vuotta sitten julkaistusta kommentista, jossa joku vääräleuka oli ehdottanut juurikin liiman lisäämista pizzaan juuston tarttuvuuden parantamiseksi.

Google on viime päivinä myös kertonut hakutuloksissaan, että kaljuus on säilynyt evoluutiossa mukana siksi, että luolamiesten aikaan metsästäjät ottivat aina mukaansa yhden kaljun heimon jäsenen. Kaljun jäsenen tehtävänä oli toimia heijastavana pintana aurinonsäteille, joka sokaisisi metsästettävän eläimen - ja näin ollen helpottaisi saaliin kaatamista.


Myös se on paljastunut, että Batman on oikeasti poliisi.

Post by @azalben
View on Threads

Tokihan Google varoittaa, että tekoälyn antamiin tuloksiin ei voi täysin luottaa. Mutta odotamme mielenkiinnolla ensimmäistä liimalla terästettyä pizzaa ja siitä seuraavaa, lähes väistämättömältä tuntuvaa, oikeusjuttua..

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki