AfterDawn logo

Pivo-mobiilimaksusovellus poistuu käytöstä tämän vuoden aikana

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

OP Ryhmä tiedottaa, että yli miljoonan rekisteröityneen käyttäjän mobiilimaksusovellus Pivo suljetaan tämän vuoden aikana.

OP Ryhmän mobiilimaksusovellus Pivo poistuu käytöstä 4.9.2024, ja asiakkaat voivat käyttää sovellusta siihen asti normaalisti. Pivo perustettiin vuonna 2013, ja sitä ovat voineet käyttää kaikkien pankkien asiakkaat.

"Kiitämme kaikkia Pivon käyttäjiä yhteisistä vuosista. Valitettavasti yhdessä maassa toimiva ja yhden toimijan tarjoama mobiililompakko on ollut haastava saada menestymään kansainvälisen kilpailun lisääntyessä", toteaa OP:n Arjen talouden palveluista vastaava johtaja Masa Peura OP Ryhmän tiedotteessa.

OP Ryhmä kertoo jatkossa panostavansa OP-mobiiliin ja sen mobiilimaksuominaisuuksien kehittämiseen.

Tällä hetkellä mobiilimaksuvaihtoehtoina OP:n asiakkailla on käytettävissä Apple Pay, Google Pay ja Siirto. Puhelinnumerolla maksaminen onnistuu OP:n asiakkaiden kesken OP-mobiilissa sekä OP:n ja Nordean asiakkaiden kesken Siirrolla.


OP ja Nordea tiedottivat muutama kuukausi takaperin, että finanssialan yritykset ovat perustaneet yhteisyrityksen, jonka tavoitteena on "ratkaista maksamisen haasteita kotimaisin voimin".

Tavoitteena ja suunnitelmana pankeilla on kehittää sekä kuluttajia että yrityksiä hyödyttäviä ratkaisuja puhelinnumeron avulla tapahtuvaan maksamiseen ja e-laskujen hallinnointiin.

Pivon tukisivuilla kerrotaan, että Pivon sulkeminen ei liity yhteisyritykseen.

Pivon merkittävin kilpailija on MobilePay, jonka kanssa Pivon piti yhdistyä, mutta tämä ei toteutunut. MobilePay sen sijaan yhdistyi Vippsin kanssa, jonka teknologiaa uudessa versiossa on otettu käyttöön. Myöhemmin tänä vuonna MobilePay saa merkittävän ominaisuuden, sillä sovellukseen lisätään lähimaksaminen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki