AfterDawn logo

GlobalConnectin valokuituverkko on nyt avoin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

GlobalConnect laajentui kunnolla Suomen kuitu kotiin -markkinoille viime vuoden alussa ja myöhemmin vuoden aikana yhtiö tiedotti laittavansa suomalaiseen valokuituverkkoon yhteensä 500 miljoonaa euroa.

Nyt GlobalConnect kertoo, että se on avannut verkkonsa Suomessa.

"Avoin valokuituverkko edistää kilpailua ja parantaa suomalaisten kuluttajien mahdollisuuksia valita itselleen parhaiten sopivan palveluntarjoajan. Valokuituverkon avoimuus on tärkeää kuluttajien näkökulmasta ja lisää kilpailua. GlobalConnect toimii jo avoimen verkon mallilla Ruotsissa ja Tanskassa, ja laajentaa operaattorivalikoimaansa nyt myös Suomessa", kertoo GlobalConnect tiedotteessaan.

Ensimmäisenä vaihtoehtoisena palveluntarjoajana yhtiön verkossa aloittaa ruotsalainen Bahnhof eli jatkossa uudet asiakkaat voivat valita palveluntarjoajaksi GlobalConnectin lisäksi myös Bahnhofin.


GlobalConnectin mukaan lisää vaihtoehtoja on luvassa vuoden 2024 loppuun mennessä.

"Toivotamme jatkossakin uudet palveluntarjoajat tervetulleeksi GlobalConnectin verkkoon. Verkkomme on avoin kaikille operaattoreille yhtäläisin ehdoin. Tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme laaja valikoima operaattorivaihtoehtoja tämän vuoden loppuun mennessä", GlobalConnect oy:n toimitusjohtaja Helena Bergstrand.

Suomessa avointa valokuituverkkoa tarjoaa myös muun muassa Valokuitunen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki