AfterDawn logo

Huijarit lähettivät yli 13 000 huijausviestiä ja saivat niillä 67 000 euroa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Helsingin poliisi kertoo, että se on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa useita henkilöitä epäillään törkeistä petoksista. Rikossarjaan kuuluu 17 tapausta, joissa 25-vuotias pääepäilty ja hänen epäillyt rikoskumppaninsa huijasivat asianomistajilta rahaa. Epäillyt rikokset tapahtuivat syksyllä 2023.

Epäilyt lähettivät yhteensä yli 13 000 huijausviestejä. Viesteissä esimerkiksi väitettiin asianomistajan lapsen tarvitsevan nopeasti rahaa esimerkiksi puhelimen hajoamisen takia.

Poliisin mukaan näillä viesteillä pääepäilty ja hänen epäillyt rikoskumppaninsa saivat huijattua noin 67 000 euroa eri henkilöiltä. Siirretyt rahasummat olivat yleensä muutamia tuhansia euroja.

Suurimmassa yksittäisessä huijauksessa asianomistajilta huijattiin yhteensä yli 10 000 euroa.


Kun uhrit olivat siirtäneet rahat "lapselle", huijarit nostivat rahat käteisenä useista pankkiautomaateista Helsingissä. Rahat jaettiin epäiltyjen kesken.

"Epäillyt saivat rikoksilla huomattavaa hyötyä. Petossarja oli kokonaisuutena arvioiden törkeä, koska rikokset tehtiin suunnitelmallisesti, asiaomistajia oli useita ja rikoksilla saatu taloudellinen hyöty oli huomattava", kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jukkapekka Risu.

Pääepäilty on edelleen vangittuna. Petossarja siirtyi syyteharkintaan 12. helmikuuta.

Hiljattain Finanssiala kertoi, että suomalaiset menettivät vuoden 2023 aikana huijauksiin yli 44 miljoonaa euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki