AfterDawn logo

YouTuben Shorts-videoiden näkymässä on nyt myös livevideoita

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

YouTube kertoi jo puolisen vuotta sitten livelähetysten saapuvan Shorts-videoiden joukkoon. Videot siis kuvataan pystysuunnassa mobiililaitteella ja katsojat voivat löytää niitä samasta näkymästä Shorts-videoiden kanssa.

YouTube kertoo nyt, että pystysuuntaiset livelähetykset ovat käytettävissä palvelussa.

Livelähetysten tekemisessä on suhteellisen pienet vaatimukset. Kanavalla tulee olla vähintään 50 tilaajaa ja kanava tulee mahdollisesti vahvistaa ennen ensimmäisen lähetyksen tekemistä.

YouTube tosin saattaa rajoittaa livelähetysten näkymistä, mikäli kanavalla on alle 1000 tilaajaa. Tämä siksi, että näin YouTube voi rajoittaa mahdollisesti haitallisen sisällön leviämistä.

Livelähetyksen aloittaminen hoituu mobiilisovelluksen kautta alareunan palkin keskimmäisestä painikkeesta. Tässäkin kohdassa esiintyy rajoitus, sillä ensimmäisen livestriimin aloittamisessa voi mennä 24 tuntia. Kun toiminto on kerran sallittu, jatkossa striimaus alkaa heti.


Livestriimi voi olla julkinen, yksityinen tai piilotettu. Käyttäjä voi myös ajastaa lähetyksen myöhemmäksi, ja valita esimerkiksi livechatin, ikärajoituksen ja kaupallistamisen asetukset. Kaupastallimista varten kanavalla tulee olla vähintään 500 tilaajaa, että voi hakea laajennettuun kumppaniohjelmaan.

Pystysuuntaiset livelähetykset ovat tuttuja TikTokin puolelta, jossa ne myös näkyvät muiden pystysuuntaisten videoiden joukossa, kun käyttäjä selaa syötettä. YouTube muistuttaa siis jälleen pykälän verran enemmän TikTokia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki