AfterDawn logo

YouTube Shorts saa TikTokista tuttuja ominaisuuksia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

YouTuben TikTokin haastaja Shorts saa uusia ominaisuuksia, jotka ovat tuttuja juurikin TikTokin puolelta. YouTube kertoo uudistuksista blogissaan.

Collab-toiminnolla voi luoda niin sanotun rinnakkaisjulkaisun YouTube- tai Shorts-videosta eli oman Shorts-videon voi yhdistää toisen tilin videoon. Vastaava toiminto on tuttu TikTokista.

Toinen merkittävä uudistus koskee livelähetyksiä, sillä nämä tulevat Shorts-videoihin ja ne kuvataan mobiililaitteilla pystysuunnassa. YouTubea selaavat voivat helposti löytää livelähetyksiä, sillä niitä näytetään TikTokin tapaisesti muiden Shorts-videoiden joukossa.

Muut käyttäjät voivat katsella lähetystä ja lähellä viestejä lähetyksen keskustelussa. Myös erilaiset rahoitustoiminnot, kuten Superkiitos, ovat käytettävissä livelähetyksissä.


Luvassa on myös entistä enemmän lyhyvideoita, sillä YouTube tekee tavallisen videon muuttamisen pystysuuntaiseksi helpommaksi.

Uusien työkalujen avulla videon asettelua, zoomia ja rajausta voi helposti muuttaa, ja näin nopeasti saa aikaiseksi Shorts-videon. YouTube osaa jatkossa myös ehdottaa ääniä ja efektejä, joita Shorts-videossa kannattaa käyttää.

Ominaisuudet tulevat käytettäväksi seuraavien viikkojen aikana.

YouTuben mukaan Shorts-videoita katsoo nyt yli 2 miljardia kirjautunutta käyttäjää joka kuukausi. YouTube toi hiljattain saataville muutamissa maissa laajennetun kumppanuusohjelman, joka tekee rahan tienaamisesta Shorts-videoilla aiempaa helpompaa. Tämä ja uudet ominaisuudet tarkoittavat, että Shorts-palvelu tulee todennäköisesti kasvamaan jatkossa entistä nopeammin.

Videoiden katselukin on aiempaa helpompaa, sillä nykyään television YouTube-sovelluksella voi katsella Shorts-videoita uudessa näkymässä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki