AfterDawn logo

Alle vuosi sitten käyttöön otettu kotimainen Sinuna-kirjautumispalvelu lakkautetaan

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Suomen Tunnistautumisosuuskunnan kehittämä Sinuna-kirjautumispalvelu otettiin käyttöön vuoden 2023 maaliskuussa, mutta nyt Sinuna ilmoittaa sivuillaan, että palvelu on päätetty lakkauttaa 28. helmikuuta 2024.

Salasanat korvaava Sinuna-kirjautuminen kehitettiin etenkin mediatoimialan tarpeisiin, mahdollistamaan kirjautuminen useisiin kotimaisiin palveluihin ja käyttäjien yksityisyyden turvaavaksi vaihtoehdoksi esimerkiksi Google- ja Facebook-kirjautumiselle. Palvelu ei kuitenkaan onnistunut saavuttamaan markkinoilla odotettua kiinnostusta, eikä palvelua käyttävien organisaatioiden ja yksittäisten käyttäjien määrä noussut tavoitteiden mukaiselle tasolle.

Sinuna oli käytössä muun muassa Ylen ja Alma Median sivuilla.

"Sinuna-kirjautumisen kehittämiseen oli sitouduttu kahden vuoden ajaksi, mutta tulosten jäätyä vaatimattomiksi ei palvelun ylläpito ja kehittäminen nykyisellä kustannusrakenteella ollut enää taloudellisesti mahdollista", kerrotaan Sinunan tiedotteessa.


Sinuna-kirjautumispalvelu suljetaan 28.2.2024 kello 16.00. Sinuna-tunnuksen käyttäjistä on kerätty vain vähimmäismäärä henkilötietoja ja kaikki tiedot hävitetään palvelun sulkemisen yhteydessä.

Sinunan lähdekoodi pyritään avaamaan kaikkien käyttöön, ja osuuskunta jatkaa toimintaansa. Palvelu saatetaan uudelleenkäynnistää tulevaisuudessa, mikäli olosuhteet markkinassa muuttuvat ja kysyntä kotimaiselle kirjautumispalvelulle kasvaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki