AfterDawn logo

Salasanat korvaava kotimainen Sinuna-kirjautumispalvelu on nyt valmis ja käytettävissä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Suomen Tunnistautumisosuuskunnan kehittämä Sinuna-kirjautumispalvelu on nyt valmis ja käytettävissä.

Kyseessä on käyttäjän yksityisyyttä kunnioittava ratkaisu, sillä se kerää käyttäjistään vain välttämättömät tiedot. Sinunan tunnistautuminen perustuu salasanojen sijaan sähköpostiin. Se toimii vaihtoehtona esimerkiksi Google- ja Facebook-kirjautumiselle, jotka keräävät käyttäjistä enemmän tietoja.

Sinuna kertoo, että henkilötietoja ei myydä tai luovuteta kolmansien osapuolten käyttöön missään tapauksessa, käyttäjästä kerätään aina vain tarvittavat tiedot ja käyttäjä tietää jatkuvasti, miten hänen tietojaan käsitellään ja säilytetään.

Sinuna on rakennettu Nixun Managed Identity and Access Management (MIAM) -ratkaisun avulla. Nixu vastaa kirjautumispalvelun operoinnista, teknisestä kehitystyöstä, ylläpidosta ja jatkuvasta optimoinnista.

"Yksilön oikeus omaan dataan ja tietosuojaan on ollut Sinunan kehitystyössä ensisijaisen tärkeää. Meillä on nyt aidosti kotimainen, usean merkittävän toimijan yhteistyönä syntynyt turvallinen ratkaisu, ja me Nixulla olemme ylpeitä osallisuudestamme hankkeeseen. Sinuna on tehokas vastaisku globaalien datajättien toiminnalle, jossa dataa kerätään ja myydään", painottaa Nixulla identiteetin ja pääsynhallinnan liiketoimintaa johtava Veera Relander.

Ensimmäisenä uutta kirjautumistapaa pääsee hyödyntämään Ylen ja Alma Median sivuilla.

"Sinunan kautta pääsee kirjautumaan muun muassa Ylen ja Alma Median digitaalisiin palveluihin, ja kevään mittaan Sinuna-kirjautumisen piiriin liittyy uusia palveluita. Sinuna tarjoaa yrityksille erinomaisen mahdollisuuden parantaa kirjautumiskokemusta, lisätä kirjautunutta käyttöä ja profiloitua vastuulliseksi ja yksityisyyttä kunnioittavaksi toimijaksi", toteaa Suomen Tunnistautumisosuuskunnan toimitusjohtaja Mikko Nurmi.

Lisätietoa Sinuna-palvelusta saa täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT