AfterDawn logo

Amazonin Matter Casting haastaa Chromecastin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Amazon julkisti CES 2024 -messuilla Matter Castingin, joka hyödyntää eri teknologiayhtiöiden kehittämää Matter-yhteensopivuusstandardia.

Matter Casting mahdollistaa sisällön lähettämisen Android- ja iOS-laitteista isommalle ruudulle.

Matter Casting muistuttaa vahvasti Googlen Chromecastia ja Applen AirPlayta. Chromecast on jo vuosia vanha teknologia, joka aluksi toimi erillisenä, televisioon liitettävänä tikkuna, mutta nykyisin teknologia löytyy suoraan televisioista. LG juuri kertoi, että Chromecast tulee ohjelmistopäivityksen mukana sen televisioihin.

Aluksi Amazonin kehittämä ominaisuus toimii Amazonin Echo Show 15 -älynäytössä, mutta myöhemmin se on tulossa Fire TV -alustaa käyttäville laitteille, kuten Panasonicin uusille Fire TV -televisioille.


Lisäksi aluksi mobiilialustalta lähetystä tukee vain Amazonin oma videopalvelu Prime Video.

Amazonin tiedotteessa kerrotaan, että verkkokauppajätti työskentelee muun muassa Plexin ja Pluto TV:n kanssa Matter Casting-tuen lisäämiseksi. Vielä ei kuitenkaan ole varmaan, tulevatko muut laitevalmistajat lisäämään tukea laitteisiinsa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki