AfterDawn logo

Posti kuskasi Black Friday -viikolla lähes 1,4 miljoonaa pakettia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Black Friday tai nykyään nimellä Black Week kulkeva tarjousviikko on ohi. Kyseinen viikko käynnistää verkkokaupan joulusesongin ja sen aikana tilataan hurjasti tuotteita netistä itselle ja lahjaksi.

Posti on paljastanut viikosta omia tilastojaan. Postin mukaan sen mukana kulki lähes 1,4 miljoonaa pakettia.

Määrä on suuri, mutta se ei kuitenkaan ole viime vuosina juurikaan muuttunut. Viime vuoden Black Fridayn aikana Postin matkassa kulki viikon aikana yli 1,4 miljoonaa pakettia, kun taas vuosien 2021 ja 2020 viikon aikana kuljetettiin yhteensä 1,5 miljoonaa pakettia.

Viime vuoden joulusesongin aikana Posti toimitti yhteensä lähes 7 miljoonaa pakettia.

"Joulusesonki on meille vilkasta aikaa, ja Black Friday vauhdittaa pakettien toimituksia. Verkkokauppa on vakiinnuttanut asemansa ostopaikkana ja paketteja on ollut liikkeellä runsain määrin. Viime vuonna toimitimme sesonkiviikkoina miltei 7 miljoonaa pakettia. Uskomme, että saavutamme samansuuntaisia lukuja tänäkin vuonna", Postin liiketoimintajohtaja Kaj Kulp kertoo.


Monet ostokset Black Weekin aikana tulevat varmasti tarpeeseen, mutta toisinaan hankittu tuote on vääränlainen tai muuten epäsopiva, joten osa paketeista kuljetetaan kahteen otteeseen palautusten takia.

Posti ei palautusten määriä kerro, mutta ennen Black Fridayta kuljetusyhtiö PostNord tiedotti, että viime vuonna jopa 35 prosenttia PostNordin Suomeen toimittamista viikon ostoksista palautettiin takaisin verkkokauppoihin.

Black Friday -ostoksiin käytettiin tänä vuonna runsaasti rahaa, sillä MobilePay kertoo, että verkko-ostoksiin laitettiin sen kautta yli 43 miljoonaa euroa Suomessa. Eniten kuluttajia kiinnosti elektroniikka, ja Hintaoppaan mukaan Black Fridayn suosituin tuote oli PlayStation 5.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki