AfterDawn logo

Nämä tahot ovat ottaneet SMS Sender ID -tunnukset käyttöön - varmistaa tekstiviestin lähettäjän oikeaksi

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

9.11.2023 astui voimaan Traficomin määräys, jonka avulla organisaatiot voivat suojata käyttämänsä lähettäjätunnukset (SMS Sender ID) tiettyjen reunaehtojen puitteissa ja varmistaa, ettei mikään muu taho voi käyttää samaa tunnusta Suomessa.

Kun organisaatio on suojannut lähettäjätunnuksensa, rikolliset eivät enää pysty hyödyntämään nimeä huijausviesteissä. Huijausviesteissä on aito lähettäjän nimi ja huijausviesti saattaa näkyä samassa ketjussa aitojen viestien kanssa.

Organisaatioiden tulee kuitenkin itse lähettää hakemus lähettäjätunnusten suojaamiseksi, ja tällä hetkellä eri organisaatiot ovat suojanneet jo 70 tekstiviestin lähettäjätunnusta.

Oman lähettäjätunnuksensa on suojannut muun muassa S-Pankki Oyj, Nordea Bank Oyj, Kansaneläkelaitos, Verohallinto, Posti, Veikkaus Oy, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Terveystalo Oyj, Valio Oy, Otavamedia Oy, Valtiokonttori, Suomen Punainen Risti ja Opetushallitus.


Lista saa uusia nimiä tasaisesti. Jos saat epäilyttävän viestin tutulta lähettäjältä, kannattaa tarkistaa täältä, onko lähettäjätunnus suojattu.

Alkuperäisesti julkaistu 27.11.2023
Päivitetty 15.12.2023
Päivitetty 20.2.2024

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki