AfterDawn logo

Insta360 Ace Pro -toimintakamera haastaa GoProt tekoälymuokkauksella, 8K-kuvauksella ja kääntyvällä näytöllä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Toimintakameroiden osalta tunnetuin ja suosituin on GoPro, mutta markkinoilta löytyy myös muitakin valmistajia, kuten Insta360. Valmistajan viimeisin toimintakamera kantaa nimeä Insta360 Ace Pro ja se tuo videokuvaukseen mielenkiintoista lisää etenkin tekoälyn osalta.

Insta360 Ace Prossa on 1/1,3 tuuman kuvakenno ja Leica SUMMARIT -objektiivi. Suuren kuvasensorin kerrotaan erottavan Ace Pron kilpailijoistaan, koska se vangitsee enemmän valoa ja tarjoaa paljon paremman dynamiikan, jota tarvitaan nopeasti liikkuvissa tilanteissa ja haastavassa valaistuksessa.

Sensori ja viiden nanometrin suoritin mahdollistavat 8K/24fps- ja 4K/120fps-videot, 48 megapikselin valokuvat ja PureVideo-hämäräkuvauksen.

PureVideon kerrotaan hyödyntävän tekoäly laadukkaan kuvan tuottamiseksi hämärässä. Tekoäly vaimentamaan kuvamateriaalin kohinaa selkeämmän kuvan saavuttamiseksi reaaliajassa. Kirkkaassa valaistuksessa kamera tuo lisää visuaalista ilotulitusta Active HDR -toiminnollaan, joka tuo yksityiskohdat esiin tasapainoisesti sekä kirkkailla että tummilla alueilla.

Muutenkin tekoäly on Ace Pron kohdalla vahvasti läsnä, sillä tekoäly vastaa muokkauksesta.


AI Highlights Assistant -koostetoiminto tunnistaa automaattisesti videotallenteen huippuhetket ja tuottaa niistä kameran sisällä kohokohtia sisältävän videon heti katsottavaksi.

Mielenkiintoisempi on kuitenkin AI Warp, joka mahdollistaa esiasetettujen tai mukautettujen avainsanojen avulla videoihin dynaamisten tehosteiden lisäämisen. AI Warp osaa esimerkiksi muokata taustaa.

Tekoäly myös poistaa kuvasta selfietikun ja tunnistaa muutamia eleitä, joiden avulla esimerkiksi kuvaamisen voi aloittaa ilman, että kameraan tarvitsee koskea.

Ace Prossa on myös 2,4-tuumainen kosketusnäyttö, joka kääntyy ylös helpottaen itsensä kuvaamista.

1650 mAh akku tarjoaa jopa 100 minuutin kuvausajan ja se latautuu USB-C:n kautta PD-pikalatauksella 88 prosenttiin 22 minuutissa.

Vesitiivis Insta360 Ace Pro -toimintakamera kestää jopa 10 metrin syvyyden sellaisenaan. Lisäksi erikseen hankittavan sukelluskotelon avulla kameran voi viedä jopa 60 metrin syvyyteen. Lisäksi kamera toimii sujuvasti jopa -20 asteen pakkasessa tai +40 asteen helteessä, joten se sopii täydellisesti sekä talvi- että kesäolosuhteisiin.

Insta360 Ace Pro toimintakamera näyttö käännettynä ylös

Insta360 Ace Pro -toimintakamera tulee myyntiin 499 euron kuluttajahintaan. Kameraan on saatavana myös kattava valikoima lisävarusteita.

Sisäistä tallennustilaa Ace Pro ei sisällä, joten käyttäjän tulee hankkia MicroSD-kortti, joita tuetaan teratavuun asti.

Kamerasta julkaistiin myös tavallinen Ace -versio pienemmällä sensorilla, joka kuvaa enintään 6K-tarkkuudella. Ace ei sisällä Leica-linssiä ja latausteho on alhaisempi.

Tavallinen Ace-versio ei nähtävästi tule Suomessa myyntiin jälleenmyyjille.

GoPron Hero 12 maksaa tällä hetkellä Suomessa jälleenmyyjillä 409 euroa, mutta Black Fridayn kunniaksi GoPron omien sivujen kautta Hero 12:n saa lisäosien kanssa 399 eurolla.

Hiljattain myös DJI julkisti uuden Osmo Pocket 3 -kameran. Kyseessä ei ole samanlainen toimintakamera, mutta se sopii myös monipuoliseen kuvaamiseen gimbaalin ansiosta.


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT