AfterDawn logo

DJI Osmo Pocket 3 -minikamerassa on kääntyvä näyttö ja se tukee 4K 120 fps -kuvaamista

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

DJI julkisti kolmannen sukupolven version Osmo Pocket -minikamerasta. Kyseessä on kompaktista kamerasta, jossa on kääntyvä näyttö ja mekaaninen gimbaali.

Edeltäjäversio, Osmo Pocket 2, julkaistiin vuonna 2020. Tähän verratessa Osmo Pocket 3 hyvän määrän uudistuksia, mutta toisaalta hintaa on enemmän.

Pocket 2 tuli myyntiin 379 euron kuluttajahintaan, mutta Pocket 3 maksaa 559 euroa. Uudesta mallista on tarjolla myös 699 euron Osmo Pocket 3 Creator Combo -yhdistelmäpaketti, joka sisältää kameran lisäksi laajakuvalinssin, DJI Mic 2 -mikrofonin tarvikkeineen, lisäakkukahvan ja minikokoisen kolmijalan.

DJI Osmo Pocket 3 kiinnitettynä henkilön reppuun ja suunnattu kuvaamaan käyttäjän näkökulmaa

Osmo Pocket 3 sisältää yhden tuuman CMOS-kennon, joka tarjoaa parempaa laatua hämärällä. Laite kykenee 4K-videotallennuksen 120 kuvan sekuntinopeudella, ja kameralla voi helposti kuvata vaaka- tai pystyvideota. Kakkosversio yltää 4K 60fps -videoon.


Osmo Pocket 3:n kamera osaa hienosäätää valotuksen eri ihosävyille, jotta jokaisessa kuvassa voi nähdä selkeän ja hehkuvan ihon. Tarjolla on myös 10-bittiset D-Log M- ja HLG-väritilat.

Uudistusta on saanut ohjaamiseen ja hallintaan tarkoitettu näyttö. Uudessa mallissa on nyt kahden tuuman täysvärinen kääntyvä OLED-kosketusnäyttö.

musta DJI Osmo Pocket 3 minikamera, jossa on kamera, kääntyvä näyttö ja kahva ohjaimineen

Kameran kuva on tasaista kolmiakselisen mekaanisen stabiloinnin ansiosta. Seurantatilat ovat monipuolisemmat ActiveTrack 6.0 -ominaisuuden ansiosta. Se sisältää muun muassa automaattisen kasvojentunnistuksen ja dynaamisen rajauksen.

Kamerassa on myös valikoima luovia tiloja ja ominaisuuksia, jotka ovat vain muutaman napautuksen päässä. Näitä ovat SpinShot, Motionlapse, Digital Zoom ja Panorama, joilla saa aikaan 180 asteen tasaisia kameraliikkeitä yhdellä kädellä, upeita ja surrealistisia nopeutettuja videoita auringonnoususta kaupunkiliikenteeseen, jopa nelinkertaisen digitaalisen tarkennuksen sekä laajoja maisemakuvia.

Sisäänrakennettu kolmen mikrofonin sarja vähentää tuulen melua ja vangitsee monisuuntaista stereoääntä tarjoten mukaansatempaavaa ääntä. DJI Mic 2 -yhteensopivuus mahdollistaa kahden henkilön äänentallennuksen vlogeja, haastatteluja ja livelähetyksiä varten.

Videoita voi helposti muokata LightCut-sovelluksella. Kamerassa on myös sisäänrakennettu aikakooditoiminto, joka virtaviivaistaa jälkituotantoa ja varmistaa, että videosi synkronoidaan saumattomasti eri kameroiden välillä ammattitason editointia ja tarinankerrontaa varten.


Kameran akun voi ladata 80 prosenttiin asti vain 16 minuutissa. Kun akku on ladattu täyteen, se voi tallentaa jopa 116 minuuttia 4K-videota tai jopa 166 minuuttia 1080p-videota.

Laitteessa ei ole sisäistä tallennustilaa, joten käyttöä varten tulee hankkia microSD-kortti. Tuettuna ovat enintään 512 gigatavun kortit. Suositellut kortit näet laitteen teknisistä ominaisuuksista.

Osmo Pocket 3 -kameran lisäksi DJI on julkistanut tänä vuonna muun muassa Osmo Action 4 -toimintakameran.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT