AfterDawn logo

Kotimaisen Valcon NL25-nappikuulokkeet nyt ennakkotilattavissa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Humoristisesta tyylistä tunnettu kotimainen kuulokevalmistaja Valco on julkistanut langattomat NL25-nappikuulokkeet, jotka ovat nyt ennakkotilattavissa.

Valco kertoo sivuillaan, että ennakkovaraajat saavat numeroidun erikoispainoksen kuulokkeista. Suurelle yleisölle NL25 tulee saataville joskus myöhemmin.

Kuulokkeiden hinta on 139 euroa. Toimituskuluja ei ole, ja kuulokkeille tarjotaan kahden vuoden täystakuu.

Valco kertoo, että kuulokkeiden muotoilusta vastaa Jussi Timonen ja ääni on puolestaan Jasse Kestin käsialaa.

Ääni toistetaan 10 mm:n hybridielementeillä, ja Valcon mukaan NL25 tarjoaa markkinoiden parhaimpiin kuuluvan äänenlaadun. Aktiivista vastamelua kuulokkeet eivät sisällä, mutta Valco lupaa, että kuulokkeiden tiivis istuvuus tarjoaa luonnollisen äänieristyksen.

Valcon mukaan hyvän aktiivisen melunvaimennuksen lisääminen pieneen kuulokkeeseen on vaikeaa ja sen jättäminen pois auttaa pitämään hinnan järkevänä.


Kumpikin nappi painaa noin 5 grammaa ja sisältää 35 mAh akun. Kuunteluajan osalta ylletään täydellä volyymilla 5 tuntiin. Kotelo, joka on Valcon tapauksessa saanut inspiraation nuuskakiekosta, painaa nappien kanssa noin 50 grammaa ja sisältää 300 mAh akun.

NL25 nappikuulokkeet ja kiekonmuotoinen Valco-logolla varustettu kotelo

IPX4-luokituksella varustetut kuulokkeet sisältävät hipaisukytkimien sijaan fyysiset toimintanäppäimet, joita on helpompi käyttää hanskat kädessä.

Kuulokkeet hyödyntävät Qualcomm QCC3000 -piirisarjaa, joka pelaamiseen tuottaa pienen viiveen. Tekniikan osalta tarjolla on Bluetooth 5.3, LE audio ja APTX-adaptive.

Nykyisellään Valcon kuulokkeet valmistetaan Kiinassa, mutta tulevaisuudessa Valcon tarkoitus on valmistaa valikoiman kärkimallit Suomessa, sillä valmistaja aikoo perustaa kuuloke- ja kaiutintehtaan Puolangalle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki