AfterDawn logo

Kotimainen kuulokevalmistaja Valco suunnittelee tehtaan perustamista Suomeen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Kotimainen kuulokevalmistaja Valco kertoi tänään suunnitelmastaan perustaa kuuloke- ja kaiutintehdas Puolangalle.

Yritys kartoittaa tällä hetkellä sopivia toimitiloja Puolangalta. Investointi on aluksi joitain satoja tuhansia euroja. Yrityksen tarkoituksena on avata vuonna 2025 tehdas, jossa tehdään kuulokkeita ja kaiuttimia paitsi kotimaan markkinoille, myös vientiin.

Nykyisellään Valcon tuotteet suunnitellaan Suomessa, mutta valmistetaan Kiinassa. Tulevaisuudessa tarkoitus on myös valmistaa valikoiman kärkimallit Suomessa.

"Olemme innoissamme siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Koko yrityksen toiminta-ajan olemme halunneet aloittaa tuotannon Suomessa", kertoo Valcon ylijohtaja Henri Heikkinen.

Valcon investointi tuo yrityksen arvioiden alkuun muutamia työpaikkoja, mutta mittaluokan on tarkoitus kasvaa nopeasti. Tällä hetkellä Valcon kokoonpano työllistää Kiinan tehtaalla noin 20 ihmistä, ja Suomessa on tarkoitus pyrkiä vastaavaan kapasiteettiin hyvin nopeasti.


Vuonna 2018 perustetulla Valcolla on oma kuulokehuolto, jossa kuulokkeensa voi korjata myös takuuajan jälkeen. Tämä lisää yrityksen mukaan toiminnan kestävyyttä ja ympäristöystävällisyyttä merkittävästi, vähentäen tarpeettoman elektroniikkajätteen määrää.

Valco markkinoi kuulokkeitaan humoristisella tavalla ja se näkyy myös yrityksen tiedotteessa.

"Valco on sitoutunut edistämään hankkeen toteutusta kaikin sen käytettävissä olevin resurssein. Puolanka on valikoitunut tehtaan sijainniksi, koska Puolankalainen pessimismi on lähellä sydäntämme. Lisäksi Henri on Puolangalta ja jankkaa siitä koko ajan", sanoo Valcon Suuri Johtaja Jani Rajaniemi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki