AfterDawn logo

Elisa rakentaa valokuituverkkoa yli 450 alueelle

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Elisa tiedotti tämän vuoden kesäkuussa investoivansa valokuituverkkoon 200 miljoonaa euroa tulevien vuosien aikana. Nyt Elisa kertoo, että verkkoa tullaan rakentamaan tulevina vuosina yhteensä yli 450 uudella alueella.

Rakennustöitä tehdään vuosina tulevina vuosina yhteensä yli 450 uudella alueella Etelä-Pohjanmaalla, Kanta-Hämeessä, Keski-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Alla rakennuspäätöksen saaneet uudet alueet:

 • Etelä-Pohjanmaa: Ilmajoki, Kauhava, Lapua, Seinäjoki
 • Kanta-Häme: Hausjärvi, Riihimäki
 • Keski-Pohjanmaa: Kannus, Kokkola
 • Keski-Suomi: Jyväskylä, Muurame
 • Kymenlaakso: Kotka
 • Pirkanmaa: Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi
 • Pohjanmaa: Mustasaari, Vaasa
 • Pohjois-Karjala: Joensuu
 • Pohjois-Pohjanmaa: Haapavesi, Nivala, Raahe, Ylivieska
 • Uusimaa: Espoo, Helsinki, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Sipoo, Tuusula, Vantaa, Vihti
 • Varsinais-Suomi: Kaarina, Lieto, Paimio


Suomen valokuituverkkoon on investoitu viime aikoina satoja miljoonia euroja. Elisan lisäksi esimerkiksi GlobalConnect Group laittaa verkkoon 500 miljoonaa euroa ja Capman Infran ja Telian omistama Valokuitunen solmi hiljattain uuden lähes 400 miljoonan euron velkarahoitussopimuksen.


Muiden toimijoiden panostuksista huolimatta Elisalle löytyy suurta kysyntään.

"Tällä hetkellä Elisan valokuidulle on niin paljon tilaajia, että valtaosa myynnissä olevista alueista saa rakentamispäätöksen. Päätökseen ei vaikuta, onko alueella jo toisen yrityksen kuituverkko vai ei, sillä monet asukkaat ja yritykset ovat varta vasten odottaneet Elisan kuidun saapumista. Vilkkaassa markkinassa asiakkaalle tuo turvaa kotimaisen Elisan vakaa omistuspohja, läpinäkyvät sopimusmallit ja se, että kehitämme verkkoamme ja liiketoimintaamme pitkäjänteisesti, kuten olemme tähänkin asti tehneet. Tällöin asiakas säästyy jännitykseltä, kenelle ja miten paljon hän kuituyhteydestään maksaa tulevaisuudessa", kertoo Elisan Henkilöasiakkaat-liiketoiminnan johtaja Vesa-Pekka Nikula.

Valokuidun lisäksi Elisa tarjoaa 5G-verkon. Elisan mukaan sen 5G-verkko kattaa jo yli 90 % suomalaisista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki