AfterDawn logo

DJI Osmo Action 4 -toimintakameran uudistettu sensori tarjoaa erinomaisen hämäräkuvauksen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Etenkin droneista tunnettu DJI julkisti Osmo Action 4 -toimintakameran, joka tuo edeltäjään verratessa paremman sensorin ja pari muuta pienempää uudistusta.

Suomessa Boston Group tuo kameran Suomessa saataville välittömästi. Kamera on saatavilla kahtena versiona.

DJI Osmo Action 4 Standard Combo tulee saataville 439 euron kuluttajahintaan sisältäen kameran, yhden akun, suojakehyksen, pikakiinnikkeen ja tarrakiinnikkeen.

DJI Osmo Action 4 Adventure Combo tulee saataville 549 euron kuluttajahintaan sisältäen kameran, kolme akkua, kolmen akun latauskotelon, suojakehyksen, 1,5 metrin jatkovarren, kaksi pikakiinnikettä ja tarrakiinnikkeen.

Tarjolla on myös muita lisävarusteita.

Osmo Action 3 tuli saataville joulukuussa 2022 369 euron ja 479 euron suositushinnoilla eli hinta on kasvanut uudessa versiossa 70 eurolla.

Osmo Action 4:ssa on uudistettu 1/1.3 tuuman kuvakenno, laaja f/2.8 aukko, 2.4 mikrometrin pikselikoko ja 155 asteen näkökenttä. Kamera tukee 10-bittistä D-Log M -väritilaa. Action 3- ja Action 2-kameroissa on 1/1.7 tuuman sensori.


Videokuvan tarkkuus ei ole kasvanut, sillä kaikki kamerat kykenevät enintään 4K-videotallennukseen 120 kuvan sekuntinopeudella.

DJI kuitenkin kehuu, että uusimmassa kamerassa on erinomainen hämäräkuvaus. Siinä on myös edistyksellinen värilämpötilan anturi, joka varmistaa todenmukaiset värisävyt ulkona, sisällä tai veden alla automaattisesti.

Videota voi nyt tallentaa enintään 512 gigatavun microSD-muistikortille, kun edeltäjässä se onnistuu enintään 256 gigatavun kortille.

Osmo Action 4:ssa on monipuoliset vakautustoiminnot, kuten RockSteady 3.0/3.0+. Nämä poistavat tehokkaasti kameran tärinän kaikkiin suuntiin. Näin kamera mahdollistaa vakaan ja ensimmäisen persoonan perspektiivin, joka sopii erinomaisesti urheilukuvaamiseen, kuten pyöräilyyn ja liikkeellä olevaan käsikuvaukseen.

Kuva myös pysyy vaakasuuntaisena, vaikka kameran pyöräyttää ympäri. Päivitetty InvisiStick-toiminto tunnistaa ja piilottaa DJI:n 1,5 metrin selfietikun videoista digitaalisesti useammissa tilanteissa.

Kameralla voi helposti ottaa perinteisen vaakavideon lisäksi pystysuuntaista kuvaa, sillä kamerassa on magneettinen ja hakasilla varmistettu pikakiinnitysjärjestelmä, jolla kameran voi kiinnittää nopeasti ja turvallisesti ohjaustankoon, kypärään ja moniin muihin paikkoihin joko vaaka- tai pystyasentoon.

DJI Osmo Action 4 toimintakamera veden ympäröimänä


Kameran kotelo on saanut päivitystä hieman paremman vedenkestävyyden muodossa. Osmo Action 4:n kanssa voi sukeltaa ilman suojakuoria jopa 18 metrin syvyyteen, kun aiemman kanssa sama onnistuu 16 metrin syvyyteen. Lisävarusteena voi hankkia 60 metrin sukelluskotelon.

Kamerassa on edeltäjän tapaan kaksi kosketusnäyttöä, joilla voi hallita kameran toimintoja. Saatavilla on myös uusi ranteeseen kiinnitettävä GPS/Bluetooth-kaukosäädin, jolla kuvaamisen voi laittaa päälle.

Kamerassa on kolme sisäistä mikrofonia äänen tallentamiseen ja tuettuna ovat myös ulkoiset mikrofonit, kuten DJI:n Mic-järjestelmä.

Osmo Action 4 ja Osmo Action 3 tarjoavat kumpikin 145 gramman painoisessa paketissa 2,5 tunnin akunkeston, 30 watin pikalatauksen, Wifi- ja Bluetooth 5.0 -yhteydet sekä automaattista editointia tarjoavan LightCup-puhelinsovelluksen.


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT