AfterDawn logo

Filmtown lopettaa videoiden vuokrauksen, muuttuu karkkikaupaksi

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Historian siipien hieman haikeaa havinaa on ilmassa, kun Suomen viimeinen videovuokraamoketju lopettaa elokuvien vuokraamisen. Filmtown muuttaa kaikki loputa liikkeensä irtokarkkeaja myyviksi Candy Town -myymälöiksi.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Uutisten mukaan muutos on jo meneillään. Yhtiö on jo tehnyt kaupparekisteriin muutosilmoituksen yhtiön nimen muuttamiseksi virallisestikin Candy Towniksi.

Film Town Oy:n toimitusjohtajan mukaan muutos on jo tapahtunut monissa Filmtownin liikeissä ja muissakin vuokraustoimintaa ollaan ajamassa alas. Käytännössä Netflix ja sitä seuranneet muut suoratoistopalvelut tappoivat videovuokrauksen liiketoimintana - lopulta hyvin nopeasti. Alan suurin toimija Suomessa oli aiemmin Makuuni, joka meni konkurssiin kesällä 2018.


Vielä vuonna 2013 sekä Filmtownin että Makuunin johtajat vähättelivät Netflixin vaikutusta videovuokraukselle. Tuolloin Filmtownin johtaja oli sitä mieltä, että Netflixin vaikutus yhtiön videovuokrauksen liiketoimintaan oli pienempi kuin vaikkapa sateinen sää lauantaina.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki