AfterDawn logo

PostNord nopeuttaa pakettitoimituksia - kuljettaa jatkossa paketit itse Smartmilen automaatteihin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

PostNord sujuvoittaa verkkokauppaostajien arkea aloittamalla suorat toimitukset lajitteluterminaaleistaan Smartmilen automaatteihin. Tähän asti PostNord on toimittanut niihin paketit kumppanin kautta.

Suorat toimitukset on aloitettu vaiheittain syyskuun aikana. PostNordin tavoitteena on jakaa kaikkiin Smartmilen automaatteihin paketit itse lokakuun puoliväliin mennessä.

PostNord kertoo, että lyhyellä aikavälillä suora yhteys Smartmilen automaatteihin tuo PostNordin pakettitoimituksiin nopeutta ja sujuvuutta. Pidemmällä tähtäimellä PostNordille on lisäksi tärkeää pystyä kehittämään palvelua oman strategiansa ja omien arvojensa mukaisesti.

Tiedotteessa ei kuitenkaan kerrota, että kuinka paljon nopeutta on luvassa, kun paketit toimitetaan itse.

"Haluamme olla strategiamme mukaisesti paras valinta verkkokaupan kassalla, ja noutopisteverkoston ottaminen omaan hallintaan ulkoistetun mallin sijaan mahdollistaa isojen harppausten ottamisen tällä tiellä. Suomalaiset rakastavat pakettiautomaatteja, mikä tekee Smartmilen automaattiverkostosta erittäin tärkeän osan noutopisteverkostoamme", PostNord Oy:n toimitusjohtaja Johanna Starck sanoo.

Smartmilen automaatit ovat kaikille kuljetusyrityksille avoimia, yhteiskäyttöisiä pakettiautomaatteja, jotka sijaitsevat päivittäistavarakauppojen ja kauppakeskusten yhteydessä. Koko ajan kasvavassa Smartmile-verkostossa on tällä hetkellä 150 automaattia ympäri Suomen.


Smartmilen lisäksi PostNord toimittaa paketteja muun muassa sen omiin Lähiboksi-pakettiautomaatteihin, joita alettiin ottamaan käyttöön vuoden 2022 aikana. Tänä vuonna niitä lisättiin myös Lidlin pihoille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki