AfterDawn logo

Samsung tuo viimeinkin 4TB SSD 990 PRO SSD-kovalevyt saataville

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung julkisti vuosi sitten SSD 990 PRO -sarjan ja toi lokakuussa 2022 saatavilla yhden ja kahden teratavun vaihtoehdot. Tuolloin ilmoitettiin, että neljän teran malli tulee saataville alkuvuodesta 2023, mutta näin ei tapahtunut.

Nyt Samsung tiedottaa, että jäähdytyselementillä varustetun 990 PRO:n ja 990 PRO:n 4TB kapasiteetin mallit tulevat saataville lokakuun 2023 alussa. Hintaa ei kuitenkaan tiedotteessa mainita.

Yhden teratavun mallin saa noin 100 eurolla ja kahden teratavun mallin noin 160 eurolla.

"Nykypäivän pelaajat ja luovat ammattilaiset tarvitsevat yhä suuremmalla kapasiteetilla ja suorituskyvyllä varustettuja SSD-kovalevyjä. Samsung vastaa tarpeisiin julkaisemalla täydellisenä tallennusratkaisuna uuden 4TB SSD 990 PRO:n. Korkearesoluutioisen sisällön ja erittäin nopeiden tietojenkäsittelynopeuksien kysyntä kasvaa jatkuvasti, jonka vuoksi korkean suorituskyvyn NVMe -tallennustila on nykyään kuluttajien keskeisin vaatimus", Hangu Sohn, Samsungin Memory Brand Product Biz -tiimin varapääjohtaja.

Samsungin V8-tekniikalla ja parannellulla ohjaimella varustettu 4TB 990 PRO antaa lähes maksimaalisen suorituskyvyn PCIe 4.0 -käyttöliittymässä. Sekventiaalinen lukunopeus yltää jopa 7 450 megatavuun sekunnissa (MB/s) ja kirjoitusnopeus vastaavasti jopa 6 900 megatavuun sekunnissa (MB/s).


Vastikään laajennettu 4TB kapasiteetti mahdollistaa paremmat satunnaiset luku- ja kirjoitusnopeudet jopa 1 600 000 ja 1 550 000 IOPS:iin.

Jäähdytyselementillä varustettu 990 PRO on varustettu tehokkaalla, ohuella jäähdytyselementillä antaen käyttäjille täyden kokemuksen jatkuvasta korkean suorituskyvyn laskenta- ja peliominaisuuksista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki