AfterDawn logo

Teams ei kuulu enää Office 365 -tilauksiin Euroopassa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Microsoftilla on ollut jo vuosikymmenien ajan määräävä markkina-asema tietokoneiden käyttöjärjestelmissä ja toimisto-ohjelmissa. Kyseinen status tarkoittaa lainsäädännön näkökulmasta sitä, että yhtiö ei voi käyttää markkinoita hallitsevia tuotteitaan antamaan epäreilua etua yhtiön muille tuotteille.

Apple, Linux-jakelijat ja muut pienemmät toimijat saavat mellastaa omien käyttöjärjestelmiensä ja ohjelmistojensa kanssa miten haluavat, koska niiden markkinaosuus on murto-osa - tai murto-osan murto-osa - vaikkapa Windowsin tai Officen asemasta.

Yhtiö on joutunut tästä syystä pulaan useammankin kerran historiansa aikana - ja nyt näytti käyvän samalla tavalla. Euroopan Unioni aloitti hiljattain tutkinnan siitä, antaako Teamsin paketointi kiinteästi Office 365 -paketin mukaan epäreilua etua Teamsille muihin etätyösovelluksiin nähden.


Nyt Microsoft on ilmeisesti säikähtänyt tutkintaa ja yhtiön lakiosasto on vetänyt omat johtopäätöksensä. Näiden seurauksena Teams ei enää kuulu Office 365 -tilaukseen Euroopassa.

Samalla Office 365 ja Microsoft 365 -tilausten kuukausihinta (käyttäjää kohden) laskee 2 eurolla Euroopassa. Teamsin yritysversion voi jatkossa tilata erillisenä tuotteena viiden euron kuukausihinnalla. Vanhoissa tilauksissa Teams pysyy osana tilausta, mutta sen voi halutessaan myös poistaa tilauksesta (jolloin toimisto-ohjelmiston kuukausimaksu laskee 2 eurolla käyttäjää kohden).

Etu ei kuulosta isolta, mutta tuhansia ihmisiä työllistäville yrityksille, jotka käyttävät Microsoftin toimisto-ohjelmistoja, mutta eivät Teamsia, muutoksella on oikeita, taloudellisiakin vaikutuksia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki