AfterDawn logo

EU tutkii rikkooko Microsoft kilpailulainsäädäntöä - taas

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Microsoftilla onkin ollut hämmentävän tylsä vuosikymmen, sillä yhtiö ei ole ollut yli kymmeneen vuoteen syytettynä markkina-asemansa väärinkäytöstä Euroopassa tai Yhdysvalloissa.

Mutta nyt ollaan taas palaamassa arkeen silläkin saralla, sillä Euroopan Unioni on aloittanut - jälleen kerran - tutkinnan siitä, onko Microsoft käyttänyt väärin hallitsevaa markkina-asemaansa tietokoneiden käyttöjärjestelmissä.

Syytösten taustalla on se, että Office 365 -toimisto-ohjelmiston mukana tulee myös Microsoft Teams.

Tutkinnassa selvitetään siis sitä, pistääkö Teamsin paketointi osaksi Office 365:sta muut yritysten viestiratkaisuja tarjoavat yhtiöt huonompaan kilpailuasemaan.

Tutkimukset alkoivat kolme vuotta sitten, kun Teamsin kilpailija Slack teki Microsoftin toiminnasta valituksen EU:n kilpailuviranomaisille.

Tilanteen tekee hankalaksi nimenomaan hinnoittelun läpinäkymättömyys: Teams on yrityskäytössä maksullinen, mutta se sisältyy Office 365 -tilaukseen, joten Teamsin itsensä hintaa on mahdotonta arvioida. Kilpailijat haluaisivat Teamsin irrotettavan omaksi tilauksekseen, jotta yritysten olisi helpompi verrata sen hintaa kilpailijoihin, kuten Slackiin ja Zoomiin nähden.


Lähde: Euroopan komission tiedote

Olemme aiemmin Facebookiin liittyen avanneet tarkemmin sitä, mitä tarkoitetaan määräävällä markkina-asemalla ja miksi vaikkapa Apple saa paketoida omiin ratkaisuihinsa mukaan käytännössä mitä tahansa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki