AfterDawn logo

EU tutkii rikkooko Microsoft kilpailulainsäädäntöä - taas

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Microsoftilla onkin ollut hämmentävän tylsä vuosikymmen, sillä yhtiö ei ole ollut yli kymmeneen vuoteen syytettynä markkina-asemansa väärinkäytöstä Euroopassa tai Yhdysvalloissa.

Mutta nyt ollaan taas palaamassa arkeen silläkin saralla, sillä Euroopan Unioni on aloittanut - jälleen kerran - tutkinnan siitä, onko Microsoft käyttänyt väärin hallitsevaa markkina-asemaansa tietokoneiden käyttöjärjestelmissä.

Syytösten taustalla on se, että Office 365 -toimisto-ohjelmiston mukana tulee myös Microsoft Teams.

Tutkinnassa selvitetään siis sitä, pistääkö Teamsin paketointi osaksi Office 365:sta muut yritysten viestiratkaisuja tarjoavat yhtiöt huonompaan kilpailuasemaan.

Tutkimukset alkoivat kolme vuotta sitten, kun Teamsin kilpailija Slack teki Microsoftin toiminnasta valituksen EU:n kilpailuviranomaisille.

Tilanteen tekee hankalaksi nimenomaan hinnoittelun läpinäkymättömyys: Teams on yrityskäytössä maksullinen, mutta se sisältyy Office 365 -tilaukseen, joten Teamsin itsensä hintaa on mahdotonta arvioida. Kilpailijat haluaisivat Teamsin irrotettavan omaksi tilauksekseen, jotta yritysten olisi helpompi verrata sen hintaa kilpailijoihin, kuten Slackiin ja Zoomiin nähden.


Lähde: Euroopan komission tiedote

Olemme aiemmin Facebookiin liittyen avanneet tarkemmin sitä, mitä tarkoitetaan määräävällä markkina-asemalla ja miksi vaikkapa Apple saa paketoida omiin ratkaisuihinsa mukaan käytännössä mitä tahansa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT