AfterDawn logo

Stora Enso ja Kotkamills ovat kieltäneet TikTokin käytön työpuhelimissa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Yle kertoo, että metsäyhtiöt Stora Enso ja Kotkamills ovat kieltäneet videopalvelu TikTokin käytön työpuhelimissaan. Kiellot ovat astuneet voimaan kesän aikana. Nämä yhtiöt eivät ole ensimmäisiä TikTokin kieltäneitä, sillä esimerkiksi Telia kielsi palvelun käytön toukokuussa.

"Kielto astui voimaan tänä kesänä, ja sen syynä on turvallisuus", kertoo Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen Ylelle.

Vastaavanlaisen kommentin antaa myös Kotkamillsin viestintäjohtaja Satu Huhtela. Huotela kertoo, että rajoitus ei koske muita somepalveluita.

TikTokia on verrattu haitta- ja vakoiluohjelmiin muun muassa laajojen käyttöoikeuksien vuoksi, joita se pyytää käyttäjiltään. Sovelluksen on myös väitetty jakavan tiedot Kiinan hallinnolle ja viranomaisille.


Laajoilla tiedoilla TikTok myös pystyy luomaan erittäin tarkan digitaalisen sormenjäljen käyttäjästä.

"Jos voidaan luoda hyvin tarkka profiili siitä, missä työntekijä on käynyt tai jopa mitä he ovat tehneet ja keitä tavanneet, on mahdollista luoda hyvinkin tarkka mallinnus siitä, mitä yrityksessä on meneillään", kommentoi sosiaaliseen mediaan perehtynyt tutkijatohtori Pekka Kallioniemi Tampereen yliopistosta.

Viime vuonna TikTokista paljastui tietoturva-aukko, jonka avulla TikTokin todettiin seuraavan käyttäjän kaikkia toimia palvelun sisäisen selaimen kautta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki