AfterDawn logo

Telia kieltää TikTokin käytön henkilökunnan työlaitteissa - tekee jatkossakin palveluun sisältöä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Erittäin suosittu kiinalainen sosiaalisen median palvelu TikTok kielletään Telian toimesta. Tämä tarkoittaa, että TikTok-sovellusta ei saa käyttää yhtiön työpuhelimissa ja -tietokoneissa toukokuun lopusta lähtien Suomessa ja kaikissa Telia-maissa.

Yhtiö perustelee ratkaisuaan turvallisuusviranomaisten esiin nostamalla tietoturvariskillä.

"Turvallisuusviranomaiset ovat nostaneet useissa maissa esiin TikTokin käyttöön liittyvät turvallisuusuhat. Telian verkot ovat keskeinen osa kriittistä, kansallista infrastruktuuria, minkä vuoksi päädyimme huolellisen arvioinnin perusteella kieltämään sovelluksen käytön työlaitteissa", Telian yritysturvallisuusjohtaja Kalle Kaasalainen perustelee.

TikTokia on verrattu haitta- ja vakoiluohjelmiin muun muassa laajojen käyttöoikeuksien vuoksi, joita se pyytää käyttäjiltään. Sovelluksen on myös väitetty jakavan tiedot Kiinan hallinnolle ja viranomaisille.

"Me olemme huoltovarmuusyhtiö, ja meillä on erityinen velvollisuus suojata asiakkaidemme yhteyksiä ja tietoja mahdollisilta väärinkäytöksiltä. Suomessa monet viranomaiset ovat päätyneet samaan ratkaisuun eli ovat kieltäneet sovelluksen käytön henkilöstön työlaitteissa", Kaasalainen kertoo.

Telia aikoo kiellosta huolimatta olla jatkossakin TikTokissa ja tuottaa sinne markkinointisisältöä.

"TikTok on erittäin suosittu sovellus ja haluamme tietenkin olla läsnä siellä, missä suomalaiset viettävät aikaansa. Kanavan ylläpitoa hoidamme jatkossa erityisjärjestelyin. Omat työntekijämme voivat tietenkin käyttää sovellusta omilla puhelimillaan", Kaasalainen korostaa.

Telia ei kerro tiedotteessaan, miten yhtiö aikoo valvoa kieltoa työntekijöiden laitteissa. Kielto koskee kaikkiaan noin 20 000 työntekijää seitsemässä maassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT