AfterDawn logo

Roomba laajentaa moppaavien roboimureiden sarjaansa: Combo i5+ sekä Combo j5+ julkaistiin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Vuosikaudet amerikkalainen iRobot taisteli tuulimyllyjä vastaan ja kieltäytyi lisäämästä Roomba-robotti-imureihinsa moppausominaisuuksia. Samaan aikaan kiinalaisvalmistajat kuten Xiaomi ja Roborock yhdistelivät imureihinsa surutta aina vain enemmän uusia moppaustoimintoja.

Viime vuonna yhtiö antoi vihdoin periksi ja julkaisi ensimmäisen moppaavan roboimurinsa. Julkaistu Roomba Combo j7+ olikin arvostelumme perusteella varsin erinomainen uutuus. Uutuus myös ratkaisi roboimurin ja mopin perinteisen ongelman - eli pitkin mattoja raahattavan mopin - nerokkaalla tavalla, nostamalla mopin koko imurin päälle mattojen kohdalla.

Saadusta positiivisesta palautteesta innostuneena yhtiö on hypännyt nyt roboimurin ja mopin yhdistelmän maailmaan isommaltikin. Tällä kertaa kohteena ovat kotitaloudet, jotka haluavat moppaavan robotti-imurin, mutta eivät ole valmiita maksamaan siitä lähemmäs tuhatta euroa.

Roomba Combo j5+

Roomba Combo j5+

Kalliimpi uutuus kantaa nimeä Roomba Combo j5+. Siinä moppiosa ei nouse laitteen päälle, vaan moppiosa pitää kiinnittää erikseen paikoilleen silloin, kun sitä tarvitaan.

Ratkaisu on kuitenkin tehty monia kilpailijoita fiksummin, sillä yleensä mopin asentamisen yhteydessä roboimuriin vain liitetään erillinen moppausliina. Roomba Combo j5+ tapauksessa samalla vaihdetaan myös laitteen pölysäiliö, vesitankilla varustettuun versioon. Näin ollen tavallisessa, puhtaassa imurikäytössä, voidaan käyttää suurempaa imurin pölysäiliötä, eikä (imuroitaessa turha) vesisäiliö pienennä tarpeettomasti pölysäiliön kokoa.

Roomba Combo j5+ sisältää myös yhtiön kamerapohjaisen esteiden väistelyn, joka testiemme mukaan onkin erinomaisen hyvin toimiva (etenkin "mopittomassa" Roomba j7+:ssa esteiden tunnistus toimi erittäin hyvin). Lisäksi "plussa" tuotteen nimen perässä tarkoittaa sitä, että robotin lataustelakasta löytyy iRobotin Clean Base -ominaisuus. Clean Base tyhjentää robotin sisäisen pölysäiliön imaisemalla telakan sisään. Telakassa on reilusti isompi pölypussi, jolloin robotin omaa pölysäiliötä ei tarvitse tyhjentää itse lainkaan - ja pölypussinkin tyhjennys pitää tehdä vain muutaman kuukauden välein.

Roomba Combo j5+ tulee myyntiin Suomessa marraskuussa 2023 929 euron suositushinnalla.

Roomba Combo i5+

Roomba Combo i5+

Uutuuksista edullisempi, Roomba Combo i5+ on muutoin toiminnoiltaan identtinen Combo j5+ -malliin nähden, mutta Combo i5+:sta puuttuu esteiden tunnistaminen. Eli Combo i5+ varten lattialta pitää keräillä lelut ja laturit talteen, kun taas Combo j5+ tunnistaa ne ja osaa väistellä niitä.


Roomba Combo i5+ on nyt myynnissä Suomessa 749 eurolla. Tavallinen Combo i5 maksaa 499 euroa.

Päivitetty 4.9.2023 klo 11.43: lisätty Suomen hinnat.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki