AfterDawn logo

Brave-selain sai oman chatbotin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Brave-selain saa oman tekoälyä hyödyntävän keskusteluun ja tiedonhakuun käytettävän chatbotin. Brave Leo on testivaiheessa ja sen käyttäminen onnistuu Brave Nightlyn kautta.

Leon taustalla on Metan suuri kielimalli (LLM) Llama 2. Braven chatbot on liitetty osaksi selainta ja sitä pääsee nopeasti käyttämään klikkaamalla selaimen sivupalkista löytyvää painiketta.

Chatti avautuu muun sivun päälle, joten sivulta ei tarvitse poistua. Tämä myös mahdollistaa sen, että tekoälyä voi vaikkapa pyytää antamaan tärkeimmät tiedot nettisivun tekstistä.

Toistaiseksi Leo ei pysty hyödyntämään reaaliaikaista tietoa. Brave kuitenkin suunnittelee, että tulevaisuudessa tämä onnistuisi ja siihen Leo hyödyntää Braven omaa hakua, joka on nykyään täysin itsenäinen.


Brave kertoo, että Leo on käytettävissä ilmaiseksi, eikä vaadi käyttäjän kirjautumista tai tiliä.

Leon kanssa käytyjä keskusteluja ei voida käyttää tekoälyn kehittämiseen, eikä keskusteluja voi kukaan nähdä, koska niitä ei säilytetä Braven palvelimilla. Keskustelu poistetaan heti, kun vastaus on tuotettu, joten tästä syystä aiempia keskusteluja ei pysty näkemään.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki