AfterDawn logo

Brave-hakukoneessa on nyt oma kuva- ja videohaku

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Selaimena tunnettu Brave hankki pari vuotta sitten itselleen Tailcat-hakukoneen ja rakensi siitä oman Brave-hakukoneen, joka kunnioittaa käyttäjän yksityisyyttä.

Bravessa on oma hakuindeksi Googlen tai Bingin sijaan, mutta tietyissä tilanteissa sen on täytynyt turvautua Googlen tai Bingiin.

Verkkohaun tuloksissa Brave hyödynsi Bingiä noin 7 prosentin edestä, mutta aiemmin tänä vuonna Brave pystyi jättämään Bingin kokonaan taakseen ja nyt kaikki verkkohaun tulokset toimitetaan Braven omasta kannasta.

Kuvien ja videoiden osalta on kuitenkin turvauduttu edelleen Googlen tai Bingiin, mutta nyt tässäkin tapahtuu muutos. Brave tiedottaa, että Brave Search julkaisee oman yksityisyyttä suojelevan kuva- ja videohaun, joka on riippumaton niin sanotuista Big Tech -hakukoneista.

"Nyt kaikki Brave Search -kyselyt voidaan toimittaa suoraan Braven omasta hakemistosta, jolloin käyttäjät voivat hyötyä täysin riippumattomasta hakukoneesta, joka suojaa heidän yksityisyyttään", kertoo Brave.

Tiettyjen ominaisuuksien, kuten erilaisten suodattimien ja kuvasuhteiden, käyttäminen ei vielä ole mahdollista kuvahakuja tehdessä, mutta nämä ominaisuudet lisätään pian.

Hakutuloksia Lionel Messin maalista Miamissa. Haku tehty Brave Search hakukoneella

Esimerkki Brave-hakukoneella tehdystä kuvahausta.

Braven mukaan nyt julkaistu kuva- ja videohaku tekee Brave Searchista kattavamman hakukoneen ja suojaa samalla käyttäjien yksityisyyttä. Lisäksi kun kaikki haut pysyvät Braven ekosysteemissä, käyttäjät saavat tuloksia aiempaa nopeammin.

Brave Search on oletuksena käytössä Brave-selaimessa ja sitä voi käyttää osoitteessa search.brave.com. Hakukone ei vielä ole saatavilla suomeksi, mutta toimii kuitenkin Suomessa melko hyvin, jos Suomen valitsee hakualueeksi.


Tietyissä tilanteissa hakutuloksissa näkyy mainoksia, mutta käyttäjä voi myös hankkia Brave Search Premiumin 3 dollarin kuukausihinnalla, jolloin mainoksia ei näytetä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki