AfterDawn logo

Google lähettää pian sinulle ilmoituksia, jos yhteystietosi näkyvät haussa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Vuosi sitten Google laajensi käytäntöä, jonka avulla omia henkilökohtaisia tietoja, kuten puhelinnumeron, kodin osoitteen tai sähköpostiosoitteen, sisältäviä hakutuloksia saa poistettua näkyviltä Googlen hausta. Nuo tiedot on pitänyt etsiä itse ja sen pyytää Googlea poistamaan ne.

Nyt tähän on luvassa iso muutos, sillä Google tuo saataville uuden työkalun, joka näyttää, jos yhteystietojasi sisältäviä verkkotuloksia näkyy haussa. Samaisen työkalun kautta voi myös pyytää näiden poistoa.

Lisäksi työkalu ilmoittaa, mikäli uusia tuloksia ilmaantuu nettiin, jonka jälkeen nekin voi heti poistaa.

Työkalu näkyy esimerkiksi Google-sovelluksessa yläreunan profiilin kautta. Ominaisuus tulee saataville muutaman päivän kuluessa, mutta aluksi vain Yhdysvalloissa ja englanniksi.


Samalla myös Googlen SafeSearch saa päivitystä. SafeSearch on suunniteltu tunnistamaan vain aikuisille tarkoitettua sisältöä (esim. pornografiaa ja graafista väkivaltaa) Google Haussa ja sen avulla tällaisen sisällön saa poistettua näkyvistä.

Nyt oletuksena SafeSearch käyttää asetusta "Sumenna", joka siis sumentaa seksuaaliset tai väkivaltaiset kuvat. Sumenna-asetus tulee käyttöön globaalisti tämän kuun aikana, ja itsellä se ainakin on jo käytössä. Omaa asetusta voi muuttaa tämän linkin kautta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki