AfterDawn logo

Voit nyt pyytää Googlea poistamaan puhelinnumerosi hakutuloksista

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Jo useiden vuosien ajan Googlelle on voinut lähettää pyynnön, jotta hakukoneen tuloksista poistetaan näkyvistä tietynlaista sisältöä, kuten vaikkapa pankkikortin numerot. Google on nyt laajentanut käytäntöä, jonka myötä hakutuloksista saa poistettua henkilökohtaisia yhteystietoja.

Henkilökohtaisiin yhteystietoihin lukeutuvat puhelinnumero, sähköpostiosoite ja kodin osoite. Uusi käytäntö mahdollistaa myös sellaisten lisätietojen poistamisen, jotka voivat aiheuttaa identiteettivarkauden riskin. Tällainen voi olla vaikkapa luottamukselliset kirjautumistiedot.

Poistamista varten Googlelle tulee lähettää kaikki sellaiset URL-osoitteet, jotka käyttäjä haluaa Googlen poistavan hakutuloksista. Google huomauttaa, että vaikka tietty URL-osoite poistetaan näkyvistä haun osalta, se voi edelleen näkyä verkossa.

Google ei aina poista tietoja näkyvistä, jos sisältö määritellään yleisen hyödyn kannalta merkittäväksi. Näitä ovat esimerkiksi viranomaisten tai muiden virallisten lähteiden sisältö, Uutisarvoinen sisältö ja ammattien kannalta olennainen sisältö.


Lisätietoa henkilökohtaisten tunnistetietojen poistamisesta Googlen hausta saa täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki