AfterDawn logo

Rahan tienaaminen YouTubessa on nyt aiempaa helpompaa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

YouTube on helpottanut YouTube-kumppaniohjelmaan pääsyä laajentamalla kumppaniohjelmaa. Uudistuksesta kerrotaan YouTuben blogissa.

Kun tilillä on vähintään 500 tilaajaa, kolme julkista videota edellisen 90 vuorokauden aikana ja 3000 julkista katselutuntia vuoden aikana tai kolme miljoonaa julkista Shorts-katselukertaa, sisällöntuottaja voi hakea laajennettuun YouTuben kumppaniohjelmaan.

Laajennetussa kumppaniohjelmassa rahaa voi ansaita kanavajäsenyydellä, jossa jäsenet maksavat kuukausimaksua, Super Chat -viesteillä, Superkiitoksilla ja Shopping -ominaisuuksilla, jolla omia oheistuotekaupan tuotteita voi esitellä videoilla.


Ohjelma tulee ensiksi saataville Etelä-Koreassa, Kanadassa, Taiwanissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa. Myöhemmin ohjelma tulee saataville kaikissa maissa, joissa YouTuben kumppaniohjelma on käytössä.

YouTubessa rahaa voi tienata myös videoiden mainoksista, Shorts-fiidimainoksista ja saada osan YouTube Premiumin tilaajien tilausmaksuista, kun he katsovat sisältöäsi.

Jotta nämä saa käyttöön, tilillä tulee olla vähintään 1000 tilaajaa ja 12 edellisen kuukauden ajalta 4 000 ehdot täyttävää julkista katselutuntia tai 90 edellisen päivän ajalta 10 miljoonaa ehdot täyttävää julkista Shorts-katselukertaa.


Muutosten myötä sisällöntuottajat pystyvät tienaamaan YouTubessa entistä aiemmin, joka puolestaan tekee YouTubesta houkuttelevamman vaihtoehdon uudelle sisällöntuottajalle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki