AfterDawn logo

Samsungin 83-tuumainen OLED-televisio on nyt tilattavissa Suomessa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung on viime aikoina panostanut suurikokoisiin televisioihin, sillä valmistajan mukaan näiden kysyntä on vahvasti nousussa. Samsungin mukaan lisääntynyt kiinnostus suurempia televisioita kohtaan voi johtua muun muassa siitä, että ihmiset katsovat entistä enemmän elokuvia kotona.

"Siinä missä kymmenisen vuotta sitten 55-tuumaista televisiota pidettiin erittäin suurena, nyt 65-tuumaiset ovat jo valtavirtaa ja niiden rinnalla suosiota ovat kartuttaneet myös 75- ja 85-tuumaiset televisiot", vahvistaa tv- ja audiotuotteiden myyntipäällikkö Markus Nummisalo Suomen Samsungilta.

Hiljattain Samsung toi Suomessa myyntiin 98-tuumaisen QLED Q80C -television, jonka hinta on 7 999 euroa. Nyt valmistaja puolestaan tuo Suomessa saataville yrityksen tämänhetkisen suurimman OLED-mallin.

Samsung julkisti heinäkuun alussa 83-tuumaisen OLED-television S90C -sarjaan, ja nyt kyseinen malli on tullut Suomessa tilattavaksi ensimmäisten jälleenmyyjien kautta.


S90C 83" on tilattavissa Suomessa ainakin Verkkokauppa.comin kautta, mutta toimitukset aloitetaan vasta syyskuun aikana.

Television hinta on 5 999 euroa.

LG:n samankokoisen OLED C3 -mallin suositushinta on myös 5 999 euroa, mutta tällä hetkellä kyseinen televisio on tarjouksessa ja sitä saa nyt 5 299 eurolla.

83-tuumainen malli kuuluu S90C -sarjaan, jossa on ennestään 55", 65" ja 77" mallit. Uusi suurin vaihtoehto eroaa kuitenkin aiemmista malleista, sillä uusi malli perustuu LG Displayn kehittämään WOLED-paneelia, kun muut mallit perustuvat Samsungin omaan QD-OLED-paneeliin.

Muuten ominaisuudet ovat samantyylisiä. 83-tuumainen S90C käyttää 4K-tarkkuutta ja 120 hertsin virkistystaajuutta. Televisiossa on Neural Quantum Processor 4K -piiri, Tizen -käyttöjärjestelmä, neljä HDMI 2.1 -liitäntää, 2.1-kaiutinjärjestelmä sekä HDR10+- ja Dolby Atmos-tuet.


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki