AfterDawn logo

Sonyn täyslangattomat WF-1000XM5 -nappikuulokkeet lupaavat tarjota markkinoiden tehokkainta melunvaimennusta

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

Sony esitteli pari vuotta sitten julkistetuille WF-1000XM4 -nappikuulokkeille seuraajan eli WF-1000XM5 -mallin.

WF-1000XM5 sijoittuvat nappikuulokkeiden osalta aivan sinne kärkeen asti, ja Sony lupaakin näiden nappien tarjoavan markkinoiden tehokkainta melunvaimennusta.

"WF-1000XM5-nappikuulokkeet nostavat rimaa häiriöttömän kuuntelun ja selkeyden suhteen. Sonyn asiantuntemuksen ansiosta kuuntelija voi luottaa siihen, että hän saa parhaan mahdollisen musiikkikokemuksen", Sony kertoo kuulokkeiden melunvaimennuksesta.

Melunvaimennuksessa hyödynnetään kummankin napin kolmea mikrofonia sekä Sonyn kehittämää V2-ääniprossoria ja QN2e-HD-melunvaimennusprosessoria. Sonyn mukaan kyseessä on ainutlaatuinen teknologiayhdistelmä.

Mikrofonien, Deep Neural Network -prosessointiin (DNN) perustuvan tekoälypohjaisen melunvaimennusalgoritmin ja luujohtamisantureiden ansiosta kuulokkeiden luvataan tarjoavan Sonyn kaikkien aikojen parhaan puhelun laadun kaikenlaisissa ympäristöissä.

Melunvaimennuksen lisäksi kuulokkeissa on panostettu äänenlaatuun, jossa myös kuulokkeiden kaksi prosessoria auttavat. Käytetty teknologia mahdollistaa 24-bittisen äänenkäsittelyn ja tehokkaan analogisen vahvistuksen.

Sonyn mukaan WF-1000XM5-kuulokkeissa kaikki on viritetty musiikkia varten aina kirkkaimmista lauluäänistä syvempään bassoon. Erittäin laajaa taajuusalaa toistava Dynamic Driver X -ajurien ansiosta WF-1000XM5-kuulokkeilla käyttäjä voi kokea täyteläisemmät ja yksityiskohtaisemmat vokaaliäänet.


Kuulokkeet tukevat langatonta korkean resoluution ääntä LDAC-teknologian avulla ja sisältävät myös DSEE Extreme -ominaisuuden, joka parantaa digitaalisesti toistettua musiikkia reaaliajassa.

Kuuntelussa voi myös hyödyntää 360 Reality Audio -tekniikkaa, joka seuraa ja säätää äänikentät automaattisesti pään liikkeiden mukaisesti. Äänet suunnataan tarkasti älypuhelimen näytölle, joten kuuntelija voi nauttia mukaansatempaavasta kuuntelukokemuksesta liikkuessa. Tämä toiminto on käytettävissä yhteensopivien puhelinten ja palveluiden kanssa.

Tilaäänisisältöä voi toistaa esimerkiksi Netflixistä ja YouTubesta Android 13 -puhelimilla, joissa on pääseurannan tuki. 360 Reality Audio -sisältöä voi toistaa Xperia 1V:llä 360 Reality Audio Live -sovelluksessa nugs.netissä tai TIDALissa.

Tilaääntä ja uusia antureita voi myös hyödyntää AR-teknologiaan perustuvissa peleissä, kuten esimerkiksi Nianticin Ingress-pelissä. Päänseurannan avulla äänen voi kuulla eri suunnista siten, että se on täydellisesti synkroniassa ruudulla tapahtuvan toiminnan kanssa.

Käyttömukavuuden luvataan olevan kohdallaan ergonomisen muotoilun ja istuvuuden ansiosta. WF-1000XM5-nappikuulokkeet ovat noin 25 % pienemmät ja noin 20 % kevyemmät kuin edeltävä malli. Kuulokkeet ovat saaneet IPX4-luokituksen eli ne kestävät roiskeita ja hikeä.

Vaaleat Sony WF-1000XM5 -nappikuulokkeet kotelon kanssa, toinen napeista ulkona kotelosta

Istuvuutta ja käyttömukavuutta parantaa entisestään korvatulppien uusi materiaali, jonka Sony kertoo vähentävän korville kohdistuvaa painetta. Tulppia on saatavilla neljässä eri koossa lähtien erittäin pienestä XS-koosta.

WF-1000XM5-kuulokkeet tukevat Auto Play -ominaisuutta. Ominaisuuden avulla esimerkiksi lenkille lähtiessä käyttäjä voi asettaa musiikin käynnistymään, kun nappikuulokkeet asetetaan korviin.

WF-1000XM5:ssä on myös mukana Sonyn suositut Adaptive Sound Control- ja Speak-to-Chat -ominaisuudet sekä Multipoint Connect -ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi yhdistää kuulokkeisiin kaksi Bluetooth-laitetta samanaikaisesti. Viimeisin ominaisuus tuotiin hiljattain päivityksenä WF-1000XM4 -kuulokkeille.

Kuulokkeet tarjoavat melunvaimennuksen kanssa 8 tunnin kuunteluajan ja kotelon avulla saa lisää aikaa 16 tunnin edestä. Ilman melunvaimennusta lukevat ovat 12 ja 24 tuntia.


Kun nappien virta on vähissä, ne latautuvat nopeasti kotelossa. Kolmen minuutin lataus tuottaa jopa tunniksi lisää virtaa. Kotelo tukee Qi-tekniikkaan perustuvaa langatonta latausta.

WF-1000XM5 -nappikuulokkeiden myynti alkaa Suomessa elokuussa 2023. Niiden hinta on 330 euroa.

Edeltäjät tulivat saataville 280 eurolla, joten hinta on kasvanut 50 eurolla.

1 KOMMENTTI

DeNiWar1/1

Ja vastameluvaimennettujen kuulokkeiden kanssa ihmisiä kävelee jatkuvasti usein ratikoittenkin eteen kun eivät rataa ylittäessäänkään irroita katsettaan kännykän ruudusta, eivätkä vastameluvaimennuksen ansiosta edes kuule lähestyvää liikennettä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki