AfterDawn logo

Sony WF-1000XM4 -kuulokkeille useamman Bluetooth-parin tuki

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Sonyn puolisentoista vuotta sitten julkaistut Sony WF-1000XM4 -nappikuulokkeet ovat saaneet pitkän odotuksen jälkeen merkittävän ohjelmistopäivityksen.

Uusi firmware-päivitys on ladattvissa nyt myös Suomessa ja kantaa versionumeroa 2.0.0. Sen ylivoimaisesti tärkein anti on siinä, että se lisää kuulokkeille ns. multi-connection tuen. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kuulokkeet voi parittaa kahden eri laitteen kanssa, vaikkapa läppärin ja kännykän kanssa. Parituksen jälkeen kuulokkeet pystyvät kytkeytymään kumpaankin laitteeseen saumattomasti, ilman rasittavaa uudelleenparitusta laitetta vaihdettaessa.

Sony päivittää XM-sarjaansa harvakseltaan, yleensä noin parin vuoden välein. Aktiivisella vastamelutoiminnolla (ANC) varustetut WF-1000XM4:t ovat Sonyn nappikuulokkeiden valikoiman tämän hetken ns. lippulaivatuote, eli parasta mitä yhtiöllä on tarjota.


Vastamelu-nappikuulokkeiden kunkut ovat edelleen varsin suolaisen hintaiset: halvimmillaan WF-1000XM4 -kuulokkeet maksavat 179 euroa.

Päivityksen asentamiseksi täytyy käyttää kännykässä asennettua Sonyn kuulokkeiden virallista mobiilisovellusta. Sovellus on saatavilla sekä Androidille että iPhonelle. Päivitys kestää Sonyn mukaan Androidilla noin 35 minuuttia ja iPhonella noin tunnin.

XM-sarjan kuppikuulokkeiden osalta yhtiö päivitti mallistoa viime vuonna ja arvostelimmekin uudet Sony WH-1000XM5 -kuulokkeet hiljattain.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT