AfterDawn logo

YouTube testaa kovempaa otetta mainosestäjiä vastaan - videoiden katselu estetään kolmen kerran jälkeen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
3 kommenttia

Googlen omistama YouTube aloitti noin kuukausi sitten näyttämään ilmoitusta mainosten estäjää käyttäville käyttäjille, että estäminen ei ole sallittua ja katsomista varten käyttäjän tulee joko sallia mainokset tai tilata maksullinen YouTube Premium.

Nyt YouTube nähtävästi on ottanut kovemman otteen mainosestäjiä kohtaan, kertovat esimerkiksi Android Police ja WinFuture.

Redditissä käyttäjä Reddit_n_Me on jakanut kuvan näytölle ilmestyneestä ilmoituksesta, jossa YouTube kertoo nyt, että "videosoitin estetään kolmen videon jälkeen". Toisen käyttäjän jakamassa kuvassa puolestaan kerrotaan mainosten estäjien rikkovan YouTuben käyttöehtoja.


Tämän tekstin alapuolella YouTube ilmoittaa, että videosoitin estetään jos YouTubessa ei sallita mainoksia tai mainosten estäjää ei poisteta kokonaan.

YouTube ilmoittaa videosoittimen estyvän mikäli mainoksia ei sallita YouTubessa

Toistaiseksi ilmoituksia näytetään vain joissakin maissa eli kyseessä on testi. Kyseessä on joka tapauksessa melko aggressiivinen tapa saada käyttäjiä katselemaan mainoksia tai hankkimaan Premiumin.

Tietokoneella ja älypuhelimilla mainokset voi ohittaa muutaman sekunnin katselun jälkeen, mutta televisioissa saattaa pian näkyä 30 sekunnin mittaisia mainoksia, joita ei voi ohittaa.


Viime vuonna YouTube painosti suositun YouTube Vancedin sulkeutumaan. Androidilla toimiva YouTube Vanced muun muassa esti mainokset ja sen avulla pystyi lataamaan videoita puhelimelle.

3 KOMMENTTIA

DeNiWar1/3

Saattaa aiheuttaa kuolinkorahduksia AD-tubelle jos käyttäjiä ärsytetään liikaa.

30sek mainokset videoissa muutaman minuutin välein tulee olemaan todella ärsyttäviä, kun jo nykyiset alkaen 6sekuntisistakin (jos saa painettua ohita) sitä ovat. Ja mikä estää noita 30sek mainoksia tulemasta tuplana kuten useita mainoksia tulee nykyiselläänkin ja niistä pahimmat ovat jopa pariminuuttisia.

keskonen2/3

Enpä tiedä kuka jää kaipaamaan käyttäjää joka ei maksa tai katso edes mainoksia. Kättä taskuun ja Premium tilaukseen jos mainokset harmittaa.

DeNiWar3/3

Mainokset eivät pääosin haittaa, mutta youtuben kohdalla ne tulevat poikkeuksetta aina kesken lauseen, jopa kesken yksittäisen sanan. Jos niitä edes yritettäisiin ajoittaa lauseiden loputtua niin ne eivät olisi todellakaan niin ärsyttäviä.

Esim tuotetestauksessa: " ...suorittamissamme testeissä tämä näytönohj [10+15sek tuplamainos] ain on osoittautunut testeissä todella tasokkaaksi..." / "...tämä uusin mar [15-60sek automainos] io seikkailu on hieno esitys nintendolta..."

Eli nuo mainokset tulevat AINA ja poikkeuksetta kesken lauseen ja yksittäisen sanan! Jos ne tulisivat kohdassa jossa puhe hetkeksi taukoaa, eli lause on loppu eikä sana ole kesken, niin silloin ne eivät todellakaan olisi niin hyökkääviä ja ärsyttäviä eivätkä aiheuttaisi vihaa mainostajaa kohtaan.

No, jos mainosten tarkoitus on ärsyttää ja saada mahdollinen asiakas olemaan edes harkitsematta kyseisen hyökkääjän tuotetta, niin silloin ne kai on ihan ok tunkea mainokset kesken lauseen ja jopa sen yksittäisen sanan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki