AfterDawn logo

YouTube alkaa näyttämään televisioilla 30 sekunnin mainoksia, joita ei voi ohittaa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
2 kommenttia

YouTube tuo pidemmät mainokset videopalvelun älytelevisioilla käytettävään versioon.

Varietyn mukaan YouTube alkaa näyttämään televisioilla 30 sekunnin mittaisia mainoksia, joita ei voi ohittaa. Näitä pitkiä mainoksia tullaan näyttämään YouTube Select -valikoimaan kuuluville videoille, joka kattaa 5 prosenttia palvelun suosituimmista videoista.

Aluksi pitkiä mainoksia näytetään Yhdysvalloissa, mutta myöhemmin tänä vuonna mainokset tulevat saataville myös muualla maailmassa.

Lisäksi YouTube testaa televisioilla mainoksia, jotka näkyvät, kun käyttäjä keskeyttää videon toistamisen. Tällöin ruudulle ilmestyy mainos, joka voi sisältää QR-koodin lisätietojen saamiseksi mainostajasta.

YouTube on viime aikoina panostanut mainoksiin. Hiljattain YouTube alkoi testaamaan mainosten estämiseen tarkoitettujen ohjelmien estämistä. Tällöin videon päälle on tullut ilmoitus, joka kehottaa sallimaan mainokset tai tilaamaan maksullisen YouTube Premium -tilauksen, jolla mainoksista pääsee eroon.

2 KOMMENTTIA

OGCooler1/2

Tarkoitus oli vissiin kirjoittaa "myöhemmin tänä vuonna mainokset tulevat riesaksi myös muualla maailmassa.". Menee taas tuotteita ja firmoja boikottiin.

DeNiWar2/2

Alkaako kohta näkymään youtuben kuolinkorahduksia kun käyttäjät alkavat vattuuntumaan mainoissontaan?
Nuo mainokset ovat välillä todella ärsyttäviä kun niitä on parinkin minuutin mittaisia jota ei voi ohittaa ja joskus jopa kaksi perättäin, pahimmillaan niitä tulee jopa 10 minuutin videossa joskus parinkin minuutin välein.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT