AfterDawn logo

Nyt se alkoi: Et voi käyttää YouTubea, jos estät mainokset

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Tätä päivää on odotettu mielenkiinnolla. Mainosestäjien suosio alkoi kasvamaan käsi kädessä YouTuben suosion kanssa. Ihmisiä alkoivat ärsyttämään YouTuben pakottamat mainokset ennen varsinaiseen videoon pääsyä - joten huikea määrä ihmisiä päätyi estämään mainokset, jotta ongelmasta pääsisi eroon.

Samalla toki ihmiset onnistuivat puolivahingossa ampumaan polveen pieniä verkkosivustoja, sillä mainosesto-ohjelmat oletusarvoisesti estävät mainokset kaikilta sivuilta - ei pelkästään YouTubesta.

Mutta nyt Google on ilmeisesti kyllästynyt tilanteeseen ja ryhtynyt kokeilemaan mainosesto-ohjelmia käyttävien käyttäjien ... estämistä.

Redditissä on esitelty kuvakaappausta tilanteesta, jossa mainosesto-ohjelmaa käyttävä käyttäjä ei olekaan päässyt katsomaan haluamaansa videota. Videon päälle on tullut pakotettuna ilmoitus, jossa tarjotaan kahta vaihtoehtoa: salli mainokset selaimessasi - tai ala tilaamaan maksullista YouTube Premiumia.


YouTuben ilmoitus, jossa sivuston käyttö on estetty mainosesto-ohjelman kanssa

kuva: Reddit

Kyseisen Reddit-kanavan ylläpitoon otettiin yhteyttä YouTuben taholta. YouTuben mukaan kyseessä on aivan todellinen tilanne, mutta yhtiö painotti samalla, että kyseessä on vain kokeilu pienelle, rajatulle käyttäjäryhmälle. Eli suurin osa mainosestäjiä käyttävistä käyttäjistä voi toistaiseksi käyttää YouTubea huoletta. Toistaiseksi.

Tilanteesta voi hyvinkin tulla uusi normaali, mikäli Google niin haluaa - maksa tai katso mainoksia. Yhtiö on sikäli hyvässä asemassa, että Google sattuu omistamaan myös maailman suosituimman selaimen, Chromen, joten se pystyy myös helposti päättelemään tavat, joilla käyttäjät yrittävät estää mainosten latautumisen ja näkymisen.

2 KOMMENTTIA

terve11/2

No sitten en käytä Youtubea.

mcmopo2/2

Kyllä itselläkin loppuu käyttö jos toi blocataan. Muutamaan kertaan yrittänyt käyttää ja niin tuskaista että ei kiitos. Tottakai tulisi joitain videoita katottua, kuten miten jonkun auton kojelaudan paneeli irroitetaan...tjsp. Loppuisi kumminkin ns videosurfailu ja kaikki muu käyttö.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki