AfterDawn logo

Poliisi varoittaa Facebook-huijauksesta - uhrit menettäneet jopa 10 000 euroa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Poliisi tiedottaa, että Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa usealta Facebook-käyttäjältä on kalasteltu verkkopankkitunnukset ja salasanat, kun huijarit ovat väittäneet tarvitsevansa ne tekaistun rahapalkinnon siirtämiseen uhrin pankkitilille.

Kyseessä on varsin tuttu huijaus, josta on varoiteltu aiemminkin.

Huijaukset noudattavat samaa kaavaa. Uhri saa Facebook-kaveriltaan yksityisviestin, jossa on pyydetty uhrin puhelinnumeroa jotain kilpailua varten tai ilmoitettu voitosta jossain kilpailusta.

Todellisuudessa viestit on lähettänyt huijari, joka on aiemmin kaapannut uhrin Facebook-kaverin Facebook-tilin. Muutama päivä sitten Kyberturvallisuuskeskus ilmoitti sosiaalisen median tilien murtojen ilmoitusmäärien kasvaneen huomattavasti viime aikoina.


"Voiton" lunastamista varten uhrilta on pyydetty tilinumeroa sekä verkkopankkitunnuksia. Tietenkään minkäänlaista voittoa ei ole luvassa, vaan todellisuudessa huijari tyhjentää uhrin pankkitilin heti pankkitunnukset saatuaan.

Poliisin mukaan tällaisessa huijauksessa uhrien rahalliset menetykset vaihtelevat sadoista euroista jopa yli 10 000 euroon.

Poliisi pyytää varoittamaan läheisiä ja tuttavia tästä huijausmuodosta. Erityisesti vanhoja ihmisiä kannattaa muistuttaa siitä, ettei pankkitunnuksia tule luovuttaa kenellekään.

Poliisi varoitti hiljattain myös samankaltaisesta WhatsApp-huijauksesta, jossa uhrit ovat menettäneet jopa tuhansia euroja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki