AfterDawn logo

Ouran Lähipiiri -ominaisuuden avulla voi jakaa tietoja kavereille ja lähipiirille

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Suomalainen älysormusyhtiö Oura julkisti sormuksiinsa Lähipiiri -ominaisuuden.

Lähipiirin avulla Ouran käyttäjät voivat halutessaan jakaa Ouran keräämät uni-, aktiivisuus- ja valmiustasolukunsa ystäviensä, perheenjäsentensä ja muun lähipiirinsä kanssa. Lähipiiri -ominaisuus mahdollistaa käyttäjilleen uuden sosiaalisen tavan jakaa Oura-dataansa valitsemiensa henkilöiden kanssa.

"Ouran tavoitteena on aina ollut käyttäjiemme elämänlaadun parantaminen. Lähestymme terveyttä lempeällä tavalla, johon uusi Lähipiiri-ominaisuutemme on jatkumoa. Lähipiirin kautta personoimme käyttökokemusta entisestään ja annamme Ouran käyttäjille uudenlaisen mahdollisuuden pysyä yhteydessä myös perheidensä ja ystäviensä kanssa", kertoo Ouran toimitusjohtaja Tom Hale.

Oura-älysormus mittaa sykettä, sykevaihtelua, lämpötilaa ja veren happipitoisuutta. Näistä luvuista muodostetaan sen jälkeen kolme avainlukua: valmiustaso, uni ja aktiivisuus.


Nämä avainluvut käyttäjä voi jakaa muille Lähipiirin avulla viimeisen kahden viikon ajalta valitsemiensa henkilöiden kanssa.

Käyttäjä saa valita mitkä tulokset hän haluaa jakaa muiden kanssa ja millä tarkkuudella. Käyttäjä voi liittyä osaksi jopa kymmentä eri Lähipiiriä. Muut Lähipiirissä olevat voivat reagoida tuloksiin emojien avulla.

Oura älysormuksen Lähipiiri-ominaisuus

Samalla Oura julkaisee aiemmin betavaiheessa olleen unialgoritmin kaikkien käytettäväksi.

Ouran mukaan uusi unialgoritmi on yksi tarkimmista kuluttajakäyttöön suunnatuista univaiheiden tunnistusalgoritmeista. Se saavuttaa 79 prosentin yhteneväisyyden unipolygrafian (PSG) kanssa nelivaiheisen unisyklin (hereilläolo, kevyt uni, syvä uni ja vilke- eli REM-uni) osalta.

Lue myös: Suomalainen Oura julkaisi uusitun älysormuksensa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki