AfterDawn logo

Sähköpotkulaudat Oulussa: Hintavertailu 2023

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Vuokrattavien sähköpotkulautojen hinnoittelut vaihtelevat yhtiöittäin varsin paljon. Jos ajoa tulee kesäkauden aikana, kannattaa tutkia eri yhtiöiden pakettien hinnoittelua tarkemmin ja koettaa arvioida omia tarpeita suhteessa erilaisiin pakettihintoihin.

Kesällä 2023 Oulun sähköpotkulautojen valikoima muuttui hieman aiemmista vuosista, sillä ainakin Voi ja Bird ovat poistuneet Oulun markkinalta kokonaan. Alkukesästä 2023 Oulussa sähköpotkulautoja vuokrasi kolme eri yhtiötä, joiden hinnat selvitimme.


Tierin sähköpotkulautojen hinnat Oulussa 2023

Tier on vuonna 2019 perustettu saksalainen sähköpotkulautoja vuokraava yhtiö, joka on toiminut Suomessa jo useamman vuoden ajan. Yhtiön skuutit ovat tyypillisesti vihreän ja turkoosin välimaastossa väritykseltään - ja ne ovat varsin helposti tunnistettavissa (rivi Tierin lautoja artikkelin pääkuvassa).

Kesällä 2023 Tierin peruspalvelun hinta Oulussa on:

 • Avausmaksu: 1 euro
 • Käyttömaksu 0,25 euroa/minuutti

Avausmaksu peritään heti laudan käyttöönoton yhteydessä ja minuuttiveloitus juoksee siihen saakka, että laudan vuokrajakso katkaistaan Tierin sovelluksen kautta.

Tierin tarjoamat paketit kesälle 2023 Oulussa ovat:

 • Koko kesäksi rajattomat avaukset: 29,99 euroa
 • Rajattomat avaukset kuukaudeksi: 4,99 euroa/kk
 • 24 tunnin ajaksi rajattomat avaukset + 60 minuuttia ajoaikaa: 8,99 euroa
 • Rajattomat avaukset kuukaudeksi + 100 minuuttia ajoaikaa: 15,99 euroa/kk
 • Rajattomat avaukset kuukaudeksi + 250 minuuttia ajoaikaa: 35,99 euroa/kk

Tierin pakettien hinnoittelu on varsin monimutkainen ja vaatii käyttäjältä ymmärrystä ja ajatusta etukäteen siitä, paljonko aikoo laudalla kuukauden tai kesän aikana ajaa. Paketit kuitenkin tulevat nopeasti halvemmaksi kuin perushinnoittelu, jos ajamista kertyy vähänkään enemmän.

Tierin hinnat tarkistettu yhtiön sovelluksesta 14.5.2023.


Limen sähköpotkulautojen hinnat Oulussa 2023

Lime on vuonna 2017 perustettu amerikkalainen mm. sähköpotkulautoja vuokraava yhtiö. Se on toiminut Suomessakin jo useamman vuoden ajan. Limen skuutit ovat pääväriltään valkoisia ja lisävärinä niissä on kirkkaan vihreä väritys.

Limen sähköpotkulauta parkissa

Kesällä 2023 Limen peruspalvelun hinta Oulussa on:

 • Avausmaksu: 1 euro
 • Käyttömaksu: 0,22 euroa/minuutti

Avausmaksu peritään heti laudan käyttöönoton yhteydessä ja minuuttiveloitus juoksee siihen saakka, että laudan vuokrajakso katkaistaan Limen sovelluksen kautta.

Limen tarjoamat paketit kesälle 2023 Oulussa ovat:

 • Rajattomat avaukset 72 tunniksi (3 vuorokautta) + 60 minuuttia ajoaikaa: 7,99 euroa
 • Rajattomat avaukset 72 tunniksi + 100 minuuttia ajoaikaa: 12,99 euroa
 • Rajattomat avaukset 72 tunniksi + 240 minuuttia ajoaikaa: 29,99 euroa

Lime ei tarjoa pidempiä pakettihintoja Oulussa lainkaan, vaan yhtiö keskittyy hinnoittelussaan 3 vuorokauden paketteihin. Jos Ouluun tulee vaikkapa viikonlopuksi ja tarkoitus on tutkia kaupunkia sähköpotkulaudan päältä, Limen paketti voi olla hyvinkin houkuttelevin vaihtoehto. Kaupungissa asuville ja lautaa useammin tarviville Limen paketeista ei ole juurikaan iloa.

Limen hinnat tarkistettu yhtiön sovelluksesta 14.5.2023.


Ryden sähköpotkulautojen hinnat Oulussa 2023

Ryde on Norjassa vuonna 2019 perustettu sähköpotkulautoja vuokraava yhtiö. Ouluun se saapui vasta kesäksi 2023, joten yhtiö on kaupungissa uusi tulokas. Ryden laudat ovat hyvin paljon samaa vihreää väriä muistuttavia kuin Tierinkin, joten kannattaa olla tarkkana siitä, kumman yhtiön lautaa on ottamassa käyttöön.

Kaksi Ryden sähköpotkulautaa pysäköitynä kesällä 2023

Kesällä 2023 Ryden peruspalvelun hinta Oulussa on:

 • Avausmaksu: ilmainen
 • Käyttömaksu: 0,25 euroa/minuutti

Avausmaksu peritään heti laudan käyttöönoton yhteydessä ja minuuttiveloitus juoksee siihen saakka, että laudan vuokrajakso katkaistaan Ryden sovelluksen kautta.

Ryden tarjoamat paketit kesälle 2023 Oulussa ovat:

 • Rajattomat avaukset 24 tunniksi + 60 minuuttia ajoaikaa: 6,90 euroa
 • Rajattomat avaukset 14 vuorokaudeksi + 200 minuuttia ajoaikaa: 29,90 euroa
 • Rajattomat avaukset kuukaudeksi + 300 minuuttia ajoaikaa: 39 euroa
 • Rajattomat avaukset kuukaudeksi + 750 minuuttia ajoaikaa: 59 euroa

Ryden edullisempi 300 minuutin kuukausipaketti on lähes identtinen Tierin 250 minuutin paketin kanssa: hinnoissa on pieni ero, mutta niin on myös hintaan sisältyvissä minuuteissakin. Todella paljon ajavalle Ryden kallein kuukausipaketti on edullisin mitä Oulussa on tarjota kuukauden ajalle.

Ilmainen avausmaksu toimii houkuttelevana tekijänä Ryden laudoille, jos skuuttia tarvitsee vain nopeaan ja pikaiseen tarpeeseen.

Ryden hinnat tarkistettu yhtiön sovelluksesta 14.5.2023.


Hintojen vertailu

Vain yhtä käyttökertaa varten hintojen vertailu on kohtuullisen helppoa, alla kuitenkin koosteena pieni vertailutaulukko:

YhtiöAvausmaksuMinuuttihinta
Tier1 euro0,25 euroa
Lime1 euro0,22 euroa
Rydeilmainen0,25 euroa


Pidempään yhdellä kerralla ajavalle Lime tulee halvimmaksi. Tarkalleen ottaen 34 minuutin kohdalla Limen lauta on tullut vuokrahinnaltaan halvimmaksi vaihtoehdoista. Vastaavasti lyhyempiin, alle 33 minuutin matkoihin kertamaksulla maksettaessa halvimmaksi tulee Oulussa aina Ryde.

Tässä yhteydessä on kuitenkin hyvä huomata, että hinnoittelu elää ja tarjoukset muuttuvat jatkuvasti. Parhaillaankin mm. Lime tarjoaa ilmaisia avausmaksuja uusille asiakkaille, tietyin ehdoin.

Enemmän sähköpotkulautaa käyttävälle oman laudan ostaminen tulee ajan kanssa kuitenkin kaikkein halvimmaksi. Suosittelemme lämpimästi tutustumaan sähköpotkulaudan osto-oppaaseemme, jossa on myös katsaus arvosteluihimme useista skuuttimalleista.


Muiden kaupunkien hinnat:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT