AfterDawn logo

Postin nimissä liikkeellä paljon huijausviestejä, joilla kalastellaan pankkitietoja

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus varoittaa jälleen Postin nimissä tapahtuvasta aktiivisesta pankkitunnusten kalastelusta. Postin nimissä tehdään paljon huijauksia, ja näistä on varoiteltu useaan otteeseen aiemminkin.

Kyberturvallisuuskeskukselle on tullut useita kymmeniä ilmoituksia Postin nimissä tehdyistä huijausviesteistä. Ne eivät vaikuta olevan tietyille vastaanottajille kohdennettuja.

"Nyt Postin nimissä lähetettävissä viesteissä on käytössä useita eri teemoja. Rikolliset muokkaavat jatkuvasti viestien ulkoasuja, joten viestien kanssa kannattaa aina olla tarkkana," sanoo Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija Aino-Maria Väyrynen.

Postin oikeassa saapumisilmoituksessa kerrotaan paketin noutopaikka osoitetietoineen. Viestin aitouden voi myös todentaa katsomalla lähetystunnuksella tiedot lähetyksen seurannasta, mikäli oikeasti odotat pakettia.

Huijausviesteissä on linkki, joka vie aidolta vaikuttavan näköisen Postin sivulle, mutta kyseessä on kalasteluihin tarkoitettu sivusto. Huijarit yrittävät kalastella etenkin pankkitietoja.


Huijausviestien lähettäjätieto on väärennetty samaksi kuin Postin käyttämä lähettäjätieto, josta ilmoitukset saapuneista lähetyksistä tulevat. Tämän vuoksi viesti saattaa päätyä matkapuhelimessa samaan viestiketjuun aiempien oikeiden viestien kanssa.

Aiemmin vastaavaa huijausta on tänä vuonna ollut liikkeellä Veron ja OmaKannan nimissä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki