AfterDawn logo

Posti varoittaa: uudessa huijauksessa käytetään oikeita lähetystunnuksia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Postin nimissä liikkuu jälleen uutta huijausta. Tällä kertaa huijarit saavat viestin näyttämään aidolta käyttämällä Postin oikeita lähetystunnuksia.

Postin mukaan liikkeellä on nyt huijausviestejä, jotka sisältävät oikean Postin seurantatunnuksen. Mikäli seurantatunnusta hakee Postin nettisivuilta, näyttäytyy se siis oikeana lähetyksenä, joka odottaa noutamista.

Huijausviestissä ilmoitetaan Helsingin päärautatieasemalle saapuneesta paketista ja pyydetään vahvistamaan toimitusosoite sen vastaanottamiseksi. Viesti ohjaa verkkosivuille, jossa pyydetään suorittamaan maksu.

Luonnollisesti viestin linkki ohjaa huijaussivustolle. Huijarit käyttävät ainakin posti-pakett.web.app -nettisivua. Nettisivuilla pyydetään syöttämään henkilötiedot ja luottokortin tiedot paketin vastaanottomaksun tekemiseksi.

Tietoja ei tule syöttää sivustolle.

Posti kehottaa varmistamaan Postin asiakaspalvelusta, mikäli epäilet saamaasi ilmoitusta tai et odota pakettia. Postin käsittelymaksut maksetaan aina Postin verkkosivuilla. Posti myös kertoo, että huijausviesteistä ei tarvitse ilmoittaa Postille.


Postin nimissä tehty huijaussivusto

Esimerkki uudesta huijauksesta, jossa käytetään oikeaa lähetystunnusta. Kuva: Traficomin Kyberturvallisuuskeskus.

Erilaisista Postin nimissä liikkuvista huijausviesteistä varoiteltiin viimeksi viime vuoden lopulla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki