AfterDawn logo

Jatkossa myös akkuporakoneet ja sähköpyörät ladataan USB-johdolla

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Elektroniikka-alan jätti STMicroelectronics on saanut USB-IF -sertifikaatin uusille latauspiireilleen, jotka laajentavat USB:n voittokulkua latausliitäntöjen de facto -standardina.

Uusi latauspiiri on suunniteltu nimenomaan järeään, tasaista virtaa syöttävään lataukseen, jossa laturista voidaan puskea laitteelle 140 watin tehoa koko latauksen ajan.

Piiri on suunniteltu nimenomaan laitteisiin, joissa USB-liitäntää ei ole perinteisesti nähty, kuten sähköpotkulautoihin, akkuporakoneisiin ja sähköpyöriin.

Piiri noudattaa USB PD EPR -standardia eli USB-latauksen Extended Power Range -standardia, joka kuvaa yli 100 wating jatkuvalla teholla lataavia latureita.

USB PD -latausstandardi tukee nykyisellään maksimissaan 240 watin lataustehoa. Se on yleistynyt vauhdilla kännyköissä ja Euroopan Unioni on päättänyt tehdä USB:sta kuluttajaelektroniikan latausstandardin. USB PD ja USB-C -liitin eivät ole toistensa kanssa suoraan kytköksissä, eli USB-C -latausliitin ei tarkoita itsessään sitä, että laite tukisi USB PD -pikalatausta.

1 KOMMENTTI

mcmopo1/1

Toivottavasti tuo ei hirveästi yleisty. USB ei yleensä tykkää kovinkaan paljon rakennuspölystä tai metallipölystä mitä tulee tuotantolaitoksissa ja rakennustyömailla. Kotikäyttöön voisi mennä mutta itse en kyllä ostaisi laitetta missä pääasiallisena latauksena olisi usb-c pohjainen liitin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT